Tovább a tartalomra
augusztus 31, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, és a hét főbűn, amit elkövetnek szépségszalonok I.

Zsírfagyasztás, és az egyes számú főbűn

A vendég biztonságának figyelmen kívül hagyása

Több mint két évtizedes alakformálással kapcsolatos tapasztalataim alapján a legdurvább hibának, azt tartom, ha kárt okozunk a vendégnek. Ezen belül is azt, amikor egy kezelés folyamán olyan sérülés történik, ami maradandó esztétikai hibát okoz.
Most akkor, hogy is van ez? Hiszen mindenhol azt olvashatják a vendégek, hogy a zsírfagyasztás biztonságos. A zsírfagyasztás tényleg biztonságos, ha olyan kozmetikus végzi, aki ért is ahhoz, amivel foglalkozik.
Sajnos pillanatnyilag több probléma van a szépségiparban. Az egyik legmellbevágóbb, hogy nincs semmilyen végzettséghez, vizsgához kötve, hogy valaki zsírfagyasztást végezzen. Ez még mindig a kisebb baj, mert nagyon sok mindent meg lehet tanulni, és minimális odafigyeléssel elkerülhető a baj. Sokszor még ez sincs meg. Ilyenkor nem tudom, hogy a tudatlanság, vagy az érdektelenség jellemzőbb-e.
A vendégek legtöbbször csak az árat látják két szalon ajánlata között különbségnek. Egyszerűen képtelen voltam megérteni, hogy egy zsírfagyasztó kezelést, hogy lehet 2000 forintos kuponáron meghirdetni, úgy, hogy ne legyen veszteséges. Még azt is megértem, hogy csak reklámnak szánják, és egy kis veszteség belefér. Arra persze kíváncsi lennék, hogy egy ilyen durván leárazott kezelést, hogy lehet majd teljes áron értékesíteni. Tudom, hogy ez már a kuponozó szalon gondja, és az is lenne, ha közben nem járatnák le a többi zsírfagyasztással foglalkozó kozmetikust.
Tudom, hogy sokan nem szeretik a matematikát, de egy rövid számolás idejéig kérem, tegyék félre rossz érzéseiket. A 2000 Ft-os kupon árából átlagosan a kuponos cégek a felét elviszik marad 1000 Ft, és ennél a pontnál akadtam el. Mivel ennyibe kerül egy fagyásgátló kendő, ami megvédi a bőrt a fagyási sérülésektől a zsírfagyasztás során. Ekkor már veszteséget termel a szalon, mert a rezsióradíjat már nincs miből finanszírozni. Ide tartozik a kezelést végző fizetése, annak járulékai, a szalon fenntartásának költségei, és még sok minden, amivel most nem szeretném untatni.
Ilyenkor jön, a minek az a drága fagyásgátló kendő, használjunk valamit, ami olyannak látszik, de sokkal kevesebbe kerül. Számomra megdöbbentő, hogy van olyan szalon, ami 1000 forint megtakarításáért képes komoly veszélynek kitenni a gyanútlan vendégeket, akik megbíznak egy „szakember” „szakértelmében.
Ezek után, amikor a zsírfagyasztás témakörében legtöbb hozzászólást számláló fórumon valaki leírta, hogy őt túl fagyasztották, és ezzel égési sérülést okoztak neki. Az a variáció, hogy nem használtak fagyásgátló kendőt, csak bekenték a bőrét valamivel egy kistálból rátettek egy géznek látszó lapot, és újból bekenté a kistál tartalmával először nem akartam elhinni. Mivel már láttam fényképeket, ahol a vendéget hólyagosra fagyasztották, a tények előtt kénytelen vagyok meghajolni. A szalon szerint ez a hidegérzékenységtől alakult ki és már több ilyen vendégük volt.
Köszönöm szépen, nagyon megnyugtató.
Ki fogja megfizetni a vendég fájdalmát? Senki. Ki fogja kifizetni a zsírfagyasztás lejáratásával okozott károkat a többi szalonnak? Senki.
Csak azt nem értem, hogy ha már volt ilyen eset, akkor, hogy tudnak nyugodtan aludni, azok, akik spórolni akarnak, a vendégek veszélyeztetésének árán is?
Amikor valaki zsírfagyasztást szeretne igénybe venni, akkor nagyon figyeljen oda, vagy konkrétan kérje, hogy az eredeti csomagolásában mutassák meg neki, és előtte nyissák ki (vágják fel) az egyenként csomagolt fagyásgátló kendőt, és minden felhelyezéshez újra van szükség. Mivel úgy vannak gyártva egy speciális technológiával, hogy magukban tartják a kezelés végéig a glicerint, ezért nem csöpög ki belőle, és egyenletesen van elosztva. Amikor a vákuum elengedi, utána már kifolyik belőle a glicerin egy része, és következő felhelyezésnél már nem tökéletesen biztonságos.
Csak a vendégek képesek elérni, hogy ez így történjen. Nagy a tét, tényleg a bőrüket viszik a vásárra.
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: