Tovább a tartalomra
augusztus 24, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, vagy amit akartok

Több mint két évtizede foglalkozom fogyasztással, alakformálással. Többször megkérdezték már tőlem vendégek, hogy akkor te nem is vagy kozmetikus. Ízig-vérig kozmetikusnak tartom magam. Mindig is ez szerettem volna lenni, és nem tudom, hogy le tudnék-e mondani a hivatásomról. Frissen végzett kozmetikusként fél évvel a végzésem után megkaptam az akkori álomállásomat. Egy szépségszalonban, ahol olyan kezeléseket végeztünk, amiről az iskolában még azt tanultuk, hogy nem lehetséges. Sőt még a mesteremmel is összevesztünk, mert ő egy nagy név a szakmában (sajnos már nincs közöttünk) de egy régebbi generáció tagja, és azt mondta, hogy ezek a kezelések nem működnek, csak becsapjuk vele a vendégeket. Az kérésemet, hogy jöjjön ki, nézze meg, tapasztalja meg a saját bőrén, mereven elutasította. Engem még ez sem tudott eltántorítani, mert a gyakorlatban láttam, hogy a kezelések működnek. A fogyasztó kezelésnek centiben, kilóban mérhető eredményei voltak, és sok elégedett vendég még jobban megerősített abban, hogy ez a helyes irány. Akkor még ezeket a kezeléseket külföldön évekkel korábban alkalmazták, ma már sikerült felzárkóznunk.
Az első fogyasztó kezelésnél két nehézséggel találták szembe magukat a vendégek. Az első, hogy napi két liter vizet meg kellett inniuk. Most így két évtized távlatában nem is tűnik olyan nagyon nehéz feladatnak, de a másik feltétel, hogy tilos konyhasót fogyasztani a kúra ideje alatt, már igencsak megnehezítette a vendégek dolgát. Igazából az elszántságukon múlt minden. Aki betartotta az gyakran tíz kilót is fogyott tíz kezelés alatt, ami heti három alkalommal számolva három hét és egy nap. Természetesen ezt azért nem könnyű betartani, és folyamatos megerősítésekre volt szükségük a vendégeknek. Főleg azoknak, akiket otthon nem igazán támogattak változásukban. A legdurvább történet az volt, amikor egy férj eltiltotta a feleségét a kezelésektől, mert már kezdett nagyon jól kinézni. Nem szeretném sem a férjet, sem a kapcsolatukat minősíteni.
Hosszú évekig nagy sikerrel, és elég jó eredményekkel segítettem a vendégeknek ezzel a módszerrel a fogyásban. Általában a vendégek negyven százaléka tudta kisebb kilengésekkel betartani a só mentességet, és a két liter folyadék elfogyasztását, amibe nem számított bele csak a víz és a tea. Körül-belül a tíz-húsz százalék pedig mindent betartott, nem próbálta ki, hogy ha mégis eszik olyat, amiben só van, akkor működik-e a kezelés. Ők voltak azok, akik, tíz kilót fogytak, vagy ha ennyi felesleg nem volt rajtuk, akkor megszabadultak a plusz kilóktól. Eleve a tíz kilót nem izomból veszítették, mint akik otthon fogyókúrával érték el ezt az eredményt, ezért sokkal látványosabbak voltak a változások. A bőrük nem ereszkedett meg, és nem lett beesett az arcuk, és a problémás területről sikerült zsírt veszíteniük.
A leírt jó eredmények ellenére nem voltam elégedett, egyszerűen olyan módszert szerettem volna, amivel sokkal több vendég képes fogyni. Egyik nap jött hozzám egy olyan vendég, akivel tíz éve nem találkoztunk, mindig is súlyproblémái voltak. Legnagyobb meglepetésemre a tíz év alatt nem változott semmit, nem hízott egy kilót sem. Amikor ezt megemlítettem neki, akkor mesélte, hogy fogyasztó masszázsra járt, és húsz kilótól szabadult meg, mert most lesz a lánya esküvője. Már tudtam, hogy ezt nekem meg kell tanulnom. Voltak is tanfolyamok, de akkor még nem volt lehetőség kolléganőket megkérdezni, hogy melyikre érdemes elmenni, és különben is itt volt egy látványos eredmény. A vendégem lánya. amikor legközelebb jött és ez a kérdés szóba került elmesélte, hogy ő is járt erre a masszázsra a kisfia születése után, és neki is bevált. Azonnal megkértem, hogy hozzon össze azzal a masszőr hölggyel, aki őket kezelte. Nem volt egyszerű, már majdnem letettem, amikor csörgött a telefonom és végre megkaptam a hölgy elérhetőségét. Megegyeztünk az anyagiakban, és elkezdtem megtanulni a módszert. Egy gond volt, hogy a hölgy nem volt alkalmas oktatónak, végezte a masszázst és én nézhettem, nem tudta megfogalmazni, hogy mit csinál, és nem állt össze egy rendszerré az egész. Az egyik álmatlan éjszaka jött az ötlet, vegyük fel az egészet videóra, és akkor annyiszor tudom végignézni, ahányszor csak szükségem van rá. Konkrétan úgy tanultam meg, hogy néztem a videót, és masszíroztam vele párhuzamosan.
Meghirdettem az új kezelés, össze volt kombinálva egy testtekercseléssel. Jöttek is rá vendégek, de volt egy feltétel napi két liter citromos vizet meg kellett inni. Na itt bukott meg az egész, lehet, hogy ha sokkal hosszabb ideig végzem, lett volna néhány vendég, aki komolyan veszi, de nem így alakult. Egy óra fizikailag nagyon fárasztó masszázs, és utána még a tekercselés, és még sikerélményem sem volt. Éreztem, hogy más megoldást kell keresnem.
Ekkor robbant be a tű nélküli mezoterápia. Úgy kezdetem el ilyen zsírbontó kezeléseket végezni, hogy nem tudtuk, hogy működni fog-e. Nem lehetett külföldi eredményekre támaszkodni, mert nem voltak. Egyszerre jelent meg itthon, és külföldön is a gép. Behoztuk a lemaradást, de ennek is ára volt. A legmegdöbbentőbb kezelési eredményem az volt, hogy szombaton késő délután elvégeztem a zsírbontást, és hétfőn hívott a vendég. Megkérdezte, hogy ülök-e, hát az első gondolat, ami átvillant az agyamon az volt, hogy csak nincs valami baja. Erre közölte velem, hogy áll a mérlegen, és öt kilóval kevesebb. Nem jutottam szóhoz, pedig ez nálam nem szokott előfordulni. Negyedik kezelésnél, amikor megérkezett levetkőzött és utána felvett egy fehér nadrágot. Döbbenten néztem rá, hogy minek öltözik át. Rám nézett, és azt mondta, ez a nadrág volt rajtam első alkalommal, és nem tudtam begombolni, ahogy elengedte a nadrágját leesett a bokája köré a szőnyegre.
Ami nagyon érdekes, hogy hiába vannak nagyon jó eredmények a vendégek vágynak az új eljárásokra. Lehet, hogy ez már a fogyasztói társadalom következménye, ami új az, jobb szlogen.
Volt itthon egy szuper forgalmazó cég, gyönyörű modern gépekkel, szuper értékesítőkkel. Olyan prospektussal, amit magammal vittem az ágyba, és ez most nem vicc. Egyszerűen tudtak valamit, amit marketingnek hívnak, csak mi még nem ismertük. Fel tudták kelteni a vágyat az általuk forgalmazott gépek iránt. Ekkor jelent meg az első hárompólusú rádiófrekvenciás gép, ami képes a zsírszövetben a zsír elfolyósítására, és ennek segítségével a zsírraktárak kiürítésére. Egyetlen gond volt csupán, hogy azt tanították, hogy a máj elégeti az elfolyósított zsírt, és az anyagcsere folyamatokkal távozik a szervezetből. Ez nem volt igaz, mai fejjel már tudom, hogy szükség lett volna nyirokkeringés serkentő kezelésre, hogy ki tudjon ürülni az el nem égetett zsír és a méreganyagok.
Már amikor megismerkedtem a rádiófrekvenciás kezelések, ezen fajtájával, volt egy olyan érzésem, hogy két éve van ennek az eljárásnak, és utána érkezik valami nagyon más, új technológia.
Nem sokat tévedtem, mert jött az ultrahangos kavitációs zsírbontás. Szerelem volt első látásra, végre egy olyan kezelés, ami felveszi a harcot a zsírleszívással. Nem csak arra képes, hogy kiüríti a zsírraktárokat, hanem a zsírsejtek számát véglegesen tudja csökkenteni. Ezt a tulajdonságát sajnos sokan úgy értelmezik, hogy az által elért eredmény (fogyás) végleges. Abból a szempontból, hogy a zsírsejtek száma végleg csökken ez igaz is, de nem hiszem, hogy egy vendéget ez olyan nagyon érdekelné. Mivel ez nem jelenti azt, hogy arra a testtájra nem tud többet hízni, csak azt, hogy kevésbé fog arra a területre hízni, inkább egyenletesen mindenhova. Azoknak a vendégeknek jó hír ez, akiknek bizonyos testrészeken van sok feleslegük, és mindig ugyanoda híznak és, ezáltal aránytalanok lesznek.
Nagyon jó eredményeket sikerült elérnem kavitációs zsírbontással, nem volt ritka az első alkalommal hat centi fogyás kerületből, ami a következő kezelésre, amit egy hét múlva végeztem felment nyolc centire. Természetesen az első néhány kezelés volt centiben a legeredményesebb, mert akkor bontottam le azt a réteget, ami a legrövidebb ideje volt a vendégen. Tudtam, hogy a vendég megitta-e a napi három liter vizét, mert a centivel való mérés azonnal elárulta nekem, ha valaki nem tartotta be a feltételeket. A legfontosabb a napi három liter víz megivása, és természetesen az étkezésre a fokozott odafigyelés. Abban az esetben, ha valaki nagyon sokat eszik, és nem iszik elég folyadékot, biztos, hogy nem fog fogyni. Még egy zsírleszívás után is hízni fog, csak nem a leszívott területre, hanem szépen körbe hízza. Ami nagyon nem esztétikus.
Úgy éreztem, hogy megtaláltam a lehetséges legeredményesebb kezelést, és, hogy sokáig nem lesz új technológia, ami túl tudja szárnyalni a kavitációs zsírbontás eredményességét.
A témával foglalkozó fórumon kaptam egy kolléganőtől egy levelet a cryolipolysisről. Az első gondolatom az volt, hogy ássa más ki a gesztenyét, ez nem érdekel engem. Van a kavitációs zsírbontás, ami működik, én is, és a vendégek is szeretik, minek egy új kezelés. Utána aludta rá néhányat és csak nem hagyott nyugodni. A fülembe volt már az a bizonyos bogár. Beszélgettem forgalmazóval és végül arra a döntésre jutottam, hogy szeretnék zsírfagyasztással foglalkozni. Meghozták a gépet, egy modellen kipróbáltuk és úgy tűnt, hogy minden rendben van.
Megkértem egy ismerősömet, hogy ha van ideje, jöjjön el és teszteljük a gépet, és ez volt a szerencsém. Azt már nem is nevezném szerencsének, hogy használtam fagyásgátló kendőt, mert számomra ez természetes. Legnagyobb megdöbbenésemre, amikor a kezelőfejet levettem nem hideg volt, hanem nagyon meleg. Felhívtam azt, aki hozta a gépet, jött és elvitte. Néhány nap múlva visszakaptam, hogy próbáljam ki valakin, mert nagyon vékonyak a csövek, amin a hűtőfolyadék áramlik, de már jó lesz. Anyukámon szoktam általában mindent kipróbálni, neki már nagy tapasztalata van a kezelések véleményezése terén, ő per perc után szólt, hogy ez nem hideg, hanem meleg. Újabb telefonhívás, kicsit hosszabb várakozás után kiderült, hogy gyártási, és konstrukció hibás a gép. Konkrétan egy akkora szivattyú volt benne, mint amivel egy autóban az ablakmosó folyadékot a szélvédőre juttatják.
A történet vége az lett, hogy lecseréltük a gépet egy másikra, de ezzel még nem oldódott meg minden gondom, mert nem volt rendes leírás a gépről. Az megvolt, hogy hol milyen értéket lehet beállítani, de egyszerű „paraszti” logikával sejteni lehet, hogy a „mm” mértékegységnél nem a hűtési hőmérsékletet kell megadni, hanem a kezelt testrész zsírvastagságát. Nem szeretném ragozni, a megoldás az lett, hogy felhívtam néhány régi vendégemet, akiknél tudtam, hogy fogyni szeretnének, és felajánlottam nekik, hogy megkezelem őket néhányszor, és azt dokumentáljuk. Ebből tudtam meg, hogy egy alkalommal kéttenyérnyi területnél nincs értelme nagyobbat kezelni, mert nem lesz jobb eredmény. A kezelt területek növelésével nem nő arányosan az eredmény. Egyszerűen a szervezetnek van egy kapacitása, hogy mennyit képes feldolgozni, és ha többet kezelünk csak a vendég pénztárcája lesz a jövőben vékonyabb. Szisztematikusan több, különböző nemű vendégen leteszteltem, hogy a leghatékonyabb a zsírfagyasztás. Közben pedig „beleszerettem”, és mivel hatékonyság szempontjából messze verte az általam nagyon kedvelt kavitációs zsírbontást egy év után már csak zsírfagyasztást végeztem. Olyan vendégnél, akinél több kavitációs zsírbontás sem hozta a várt eredményt, mert az életmódja miatt nem tudta betartani a szigorú elvárásokat, zsírfagyasztás segítségével, egy kezeléssel eltűnt a makacs hasi zsírpárna. Természetesen a zsírfagyasztásnál is nagyon fontos a napi három liter víz elfogyasztása, de mivel itt több hónap egy kezelési ciklus nem dől össze a világ, ha egyszer ez nem sikerül. Nem tudom, hogy a tudomány még hány féle módszert fog a kezünkbe adni, hogy segíteni tudjunk a fogyni, helyi zsírpárnától megszabadulni vágyó vendégeknek, de pillanatnyilag a zsírfagyasztással lehet a vendég számára legelőnyösebb módon elősegíteni ezt a folyamatot.
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: