Tovább a tartalomra
szeptember 7, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, és a hét főbűn, amit elkövetnek szépségszalonok II.

Sarokdísz, vagy zsírfagyasztó gépnek látszó tárgy a szépségszalonokban

Nagyon sok levelet kapok azzal kapcsolatban, hogy melyik szalonba érdemes elmenni zsírfagyasztásra, és melyik ajánlat pénzkidobás. Eleve abszurd a helyzet, mert elvileg szakemberek döntését, hogy milyen zsírfagyasztó gépet vásároltak, kell ilyenkor felülbírálnom. Még akkor sem lenne egyszerű dolgom, ha a szalonok honlapján szerepelne az általuk zsírfagyasztásra alkalmazott gép képe, és neve, de sajnos, ez csak nagyon ritkán fordul elő. Miért nem teszik ki a gépet (annak fényképét), ami a zsírfagyasztás lelke, és büszkének kellene lenniük rá, hogy milyen szuper eszközzel segítik a vendégeket a fogyásban, alakformálásban? Abban az esetben, ha valaki büszke rá, ki fogja tenni a képet, ha nem teszi ki az nem azért van, mert nem szeretne kérkedni a szuper, igényes zsírfagyasztó gépével.
A név egy másik érdekes kérdés. Sajnos a gépek neveit lopják, ezt nem tudom szebben megfogalmazni. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a névre rákeresve az egyetlen találat a reklámozó szalon hirdetése. Elképzelhető lenne, hogy azt az egy darab gépet gyártották le, és nincs még egy egész Európában, és Amerikában sem? Lássuk be, ez esélytelen. Mégis gyakran előfordul, hogy a hozzám érkező levelek alapján ezt tapasztalom. Rejtélyként is elkönyvelhetjük ezt az érdekességet, de általában nem ilyen bonyolult a helyzet. Egyszerűen „átkeresztelik” a gépet, és kap egy soha nem hallott nevet.
Nézzük meg, hogy milyen gép esetében érdemes kétkedni abban, hogy eredményes lesz vele a zsírfagyasztás. Először is ránézésre, és tisztelet a kivételnek, általában a kis méretű gépek, nem képesek a kellő hőmérsékletre való hűtésre. Ezzel csak az a gond, hogy a doboz mérete nem jelenti azt, hogy maga a gép is akkora. Még a kavitációs zsírbontásnál találkoztam egy cég ajánlatával, ami ugyanazt a gépet, négy különböző méretben árulta. Kezdve a pici asztali géptől, és fokozatosan haladtak a kezelőtorony nagyságig, de a belseje nem változott. Konkrétan azzal indokolták, hogy a vendégben más benyomást tesz, egy szép esztétikus nagy méretű kezelőtorony, mint egy pici asztali gép, és ebben igazuk is volt. Itt jön képbe, hogy már a saját szemének sem hihet a kedves vendég.
Lépjünk közelebb és nézzük meg a zsírfagyasztó gép képernyőjét bekapcsolt állapotban. Először is ki lehet választani a kezelt testrészt, mert nem mindegy, hogy hasat, vagy egy olyan területet kezelünk, ami sokkal érzékenyebb, ha ilyen választási lehetőség nincs, már elgondolkodtató.
Továbbá akkor nyugodhatunk meg, ha látjuk a zsírvastagságot, a kezelt zsírszövet fagyasztási hőmérsékletét, a kezelés idejét, a hűtési energiát, a vákuum erősségét.
A zsírvastagságot nagyon egyszerű megtalálni, mert logikusan mm-ben van megadva.
A hőmérsékletet, amiről indul a kezelés, tehát a zsírszövetünk pillanatnyi hőmérsékletét, és a kívánt hőmérsékletet, amin majd a zsírfagyasztás történik. Ezt sem bonyolult egy laikus számára, csak a °C-t kell megtalálni, itt két érték van. A felső, ami változik a hűtés folyamán, és az alsó egy állandó szám, ami a zsírvastagságunknak megfelelő érték, ezt a gép a zsírvastagság értékének beállítása után automatikusan megadja a gép, de a kezelő kozmetikus ezt felül tudja bírálni.
A kezelés idejét is láthatjuk, itt ugye a min rövidítés jelzi az időt. Szerintem az a gép az ideális, ahol, amíg a hűtési fázis van, tehát a zsírszövet hőmérséklete nem érte el a beállított értéket, amin a fagyasztás zajlik nem indul el az óra, ami visszafelé méri az időt. Nagyon sok gépen ez sajnos nem így történik, összemossák a hűtési, és a fagyasztási időt. Amikor előre percre meg van adva, hogy egy zsírfagyasztás ideje 20 vagy 30 perc, akkor bennem mindig az a kérdés fogalmazódik, meg, hogy honnan tudja. Abba a szalonba csak ugyanolyan zsírvastagságú vendégek járnak? Ráadásul itt kontrolált hűtésről beszélünk, ahogy egyre közelebb érünk a zsírfagyasztás megadott hőmérsékletéhez, egyre csökken a hűtési energia.
Több mint két éves tapasztalatom szerint a hűtési fázis, amiről általában nem beszélnek, és nem is lehet a legtöbbször látni az idejét, minden vendégnél, és még alkalmanként is más. Miért van ez így. A zsírszövet a hűtést energia elvonásnak éli meg, mivel próbálja a szervezet hőmérsékletét megtartani, ilyenkor „küzd” a hűtés ellen, és energiát éget el. Ráadásul a 20 vagy 30 perc nagyon kevés. Sokszor még a hűtési fázisra is. A zsírfagyasztás lényege, hogy a zsírvastagságnak megfelelő hőmérsékletre kell hűteni a zsírszövetet, és szintén a zsírvastagságnak megfelelő ideig ott kell tartani. Ellenben sokszor hallom azt, hogy a kezelés csak egy gyors hűtés, sőt van, ahol nem is kezelnek mínusz hőmérsékleten. Erre csak egy dolgot tudok mondani, hogy akkor miért nem zsírhűtés lett a magyar elnevezés. Szerintem mindenki éri az ellentmondást.
A hűtési energia –138mw/cm2-ről indul, és ahogy közeledik a kívánt hőmérséklethez, fokozatosan csökken.
Az utolsó érték, ami szintén nagyon fontos a vákuum erőssége, amivel akkor van gond, ha nem állítható. A kezelés elején a hűtési szakaszban csak egy feltapadási vákuumra van szükség. Amikor nem állítható a vákuum, akkor fájdalmas a kezelés, mert csak a hűtési folyamat végére lesz érzéketlen a terület. A hideg rövid időre blokkolja az érzőidegeket, ilyenkor szabadna csak emelni a vákuum erősségét fokozatosan. A feltapadási vákuum 1-es fokozat, a kezelés folyamán testrészektől függően elérhetjük a 20-as vákuumot is.
A szomorú tényleg, csak azaz egészben, hogy a vendégeknek kell saját maguk érdekében tisztába lenni ezekkel a kérdésekkel mikor „szakemberhez” fordulnak egy nagyon komoly kezelés elvégzése véget.
A kisebbik baj az, ha nem történik semmi. Bosszantó, hogy pénzt dobott ki az ablakon, de történt már ilyen. A nagyobb gond az, ha maradandó károsodást szenved.
Több mint egy éve a Facebook ajánlott nekem egy oldalt like-olásra. Mivel szépségszalon oldala volt belenéztem, és elhűlve olvastam benne a kavitációs zsírbontásról, és a zsírfagyasztásról. Akkor úgy gondoltam, hogy segítek a szalon üzemeltetőjének, ha néhány nagyon hibás bejegyzéshez hozzászólok. Természetesen a hozzászólásaim törölve lettek, én pedig letiltva. Felhívtam a szalont, ahol sikerült a tulajdonosnővel beszélnem, és kiderült, hogy nem ők kezelik az oldalt, ki van adva egy olyan cégnek, akik ezzel foglalkoznak. Még meg is köszönte, hogy hozzászóltam a kavitációs zsírbontáshoz, mert ők eddig nem alkalmaztak utána nyirokkeringést serkentő kezelést, de a hozzászólásom alapján rendelt egy ilyen gépet. Beszélgettünk még a zsírfagyasztásról, mert a honlapjukon 20 perc szerepelt kezelési időként, még a Facebook oldalukon csak 15 perc. Ő ezt azzal indokolta, hogy a nagy melegben nem működött jól a gép, és tettek még bele további ventilátorokat, és így rövidebb lett a kezelési idő. Megbeszéltük, hogy ha, lesz egy kisideje, megkeres, hogy személyesen is tudjunk beszélgetni. Gondolom, hogy nagyon elfoglalt lehet, mert még nem jelentkezett.
A gond az, hogy több szépségszalonban csak nagyon olcsón tudnak értékesíteni prémium kategóriás kezeléseket, ezért a gépek vásárlását is ehhez igazítják. Az olcsó hús példáját pedig a vendégek még nem értik ebben az esetben. Miért kell még sok csalódott vendég, akik mivel nem jól választottak szalont, azt fogják mondani, hogy a zsírfagyasztás fájdalmas, és különben sem működik? Már ez sem tesz jót, sem a szakmának, sem a zsírfagyasztásnak, de az, hogy egyre több fórumon olvashatunk olyan esetekről, ahol maradandó károsodást szenvedtek el a vendégek a zsírfagyasztás során, pedig mindenhol az olvasható, hogy ez egy biztonságos kezelés. Ráadásul tényleg biztonságos, de egy autó sem az, ha például nem látjuk rajta a kilométerórát, és száguldozunk vele. A forgalmazók nagy része kereskedő, amivel nem is lenne baj. Azzal már van, hogy nem áll mögöttük egy igazi szakember, aki nem engedné, hogy a piac követelésének engedelmeskedve nem minőségi gépeket is forgalmazzanak. Amikor baj van ki vállalja a felelősséget? Ezen érdemes lenne mindenkinek elgondolkodnia.

(kép forrás: http://motherhooddeleted.blogspot.hu/)

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

2 hozzászólás

Vélemény?
 1. Hodosine Eszter / Júl 26 2018 1:03 de.

  Tisztelt Zsuzsa!
  Egyelőre csak barátkozós a gondolattal egy zsír bontás zsirfagyasztas elvegzeserol.
  Főleg a hasamon idegesít a legjobban.
  Egyelőre nem tartózkodom Magyarországon de ha hazamentem szeretnek öntől tanácsot kérni ezzel kapcsolatban.
  Ha tudna küldeni e-mail ra ezzel kapcsolatos szakirodalmat megköszönném
  Tisztelettel Eszter

  • baranyoszsuzsa / okt 31 2018 3:29 du.

   Kedves Eszter!

   Itt remélem, hogy minden kérdésére megtalálja a választ:
   https://zsirbontas-zsirfagyasztas.hu/

   Szeretettel,
   Bárányos Zsuzsa
   Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője
   +36203961953

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: