Tovább a tartalomra
november 26, 2020 / baranyoszsuzsa

Mi a titka a CAV 47 ultrahangos kavitációs zsírbontó géppel végzett alakformálás hatékonyságának?

Amikor új gépi kezelés jelenik meg, mindig igyekszem a leghatékonyabb és egyben a legbiztonságosabb gépet megtalálni.

Az ultrahangos kavitációs zsírbontásnál azon gondolkoztam el, hogyha ez a technológia tényleg olyan hatékony, amilyennek mondják, akkor egy kevésbé jó minőségű géppel kárt is lehet okozni. Csak akkor fogok ilyen kezelést végezni, ha megtalálom azt a készüléket, amivel bátran merek dolgozni. Nálam a tesztelésnél az első modell mindig az Anyukám. Kizárólag olyan géppel végzek kezeléseket, amivel őt is nyugodtan megkezelem.

A különböző frekvenciájú ultrahangok különböző mélységben tudnak behatolni a bőrbe. Minél nagyobb a frekvencia, annál kisebb mértékű a behatolás. Ezért a magas frekvenciájú ultrahangokat elsősorban a felületi kezelések (arc) során alkalmazzuk, míg a mélyfrekvenciájú ultrahangok a mélyben történő kezelésekre szolgálnak. Másrészt az ultrahang egyre inkább veszít hatásából, ahogy halad át a különböző rétegeken, ezért végeredményben az ultrahang behatolásának mélysége függ azoknak a szöveteknek a típusától is, amelyeken áthatol.

A kavitáció természeténél fogva szelektív hatású, a bőr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környező szöveteket sértetlenül hagyja.

Egy másik géphez, aminek megszűnt a forgalmazó cége, kerestem speciális készítményeket. Így ismertem meg a CAV 47 forgalmazóját. Aki gyakorló kozmetikusként már végezte vele a kavitációs zsírbontást néhány hónapja. A gépet kiemelkedő tulajdonságai miatt választottam.

Egy spanyol orvos esztétikai készülék. Ami 47 kHz frekvencián működik. Az ultrahangos kezelések közül a kavitációs zsírbontás alacsony frekvenciás eljárás. Az általam ismert legalacsonyabb frekvencián működő gép 25 kHz-en, a legmagasabb 50 kHz-en dolgozik. (Természetesen sok gép nem egy állandó frekvencián működik.)    

A CAV 47-en kívül nem ismerek másik kavitációs zsírbontó gépet, amivel egy alkalommal akár 6 testrész is megkezelhető. (1 testrésznek 2 tenyérnyi nagyságú terület számít. Páros testrészeknél pedig oldalanként 1-1 tenyérnyi.)

Amikor egy vendég azzal keres meg, hogy a hasán lévő feleslegtől szeretne megszabadulni, akkor akár 3 testrésszel (2 tenyérnyi területtel) is gond lehet. A gyomor, a köldök környéke és a köldök alatti terület.

Az alma alkatú hölgyeknél a has, a gyomor, a derék és a csípő is érintett legtöbbször.

A körte alkatú hölgyeknél a csípő, a fenék, a külső és belső comb okozza a legtöbb fejfájást.

Itt még szóba sem került a kar, vagy a melltartó alatti terület (szárnyak).

Amikor valaki egy olyan géppel kezelteti magát, amivel 1 alkalommal csak 1 testrész kezelhető, rengeteg időre van szükség. Elvileg minimum 72 órának kell eltelnie 2 kezelés között, de én a heti 1 alkalmat ajánlom.

A mai felgyorsult életben pedig egy nőnek általában időből van a legkevesebb. Nem is beszélve a türelemről.

Minden kozmetikai kezelésnél hihetetlenül fontos a vendég együttműködése. Alakformálásnál ez fokozottan így van.

Az első kavitációs zsírbontó kezelés előtt először egy telefonos konzultáción vesz részt a vendég nálam. Itt kiderül, hogy nincs-e kizáró oka bármilyen alakformáló kezelésnek. Csak akinek nincs, vagy találunk olyan eljárást, aminél ez nem probléma, folytatjuk egy személyes konzultációval. Ilyenkor már pontosan tudja, általában ki is próbálta, hogy képes-e meginni napi 3-4 liter vizet a kúra végéig. A személyes konzultáción egy beszélgetés után megmutatja, hogy melyik területekkel nem elégedett. Látom, megtapintom, mert az elmondás alapján lehetetlen a vendég számára leghatékonyabb eljárást kiválasztani.

Így már az első alkalomra úgy érkezik a vendég, hogy napok óta megissza arányosan elosztva a szükséges folyadékot (víz, vagy tea).

Leggyakrabban már az első alkalom végén tudok centibe csökkenést elérni. Sokszor meglepő, de akár 6 cm mínusszal is távozhat a vendég. Ami ideális esetben már a következő alkalomra 8 cm is lehet. Természetesen ez csak az első alkalommal jellemző, mert ilyenkor bontjuk a legrövidebb ideje rajta lévő felesleget. A valós eredményt a második kezelés elején mérem, mert hiába bontottam le az előző alkalommal, nem mindenki képes kiüríteni. A legfontosabb, hogy kiderítsük, mit nem sikerült a megbeszéltekből betartani. Fény derülhet egy egészségügyi problémára is.

A látványos eredmények mellett a másik ritka tulajdonsága a CAV 47-nek a titánium kezelőfej. Megóvja a vendég bőrét, ugyanis rendszeres használat mellett sem oldódnak ki belőle fémionok, így fém érzékenyeknek is ajánlhatom.    

Szeretettel,

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

06/20-396-1953

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: