Tovább a tartalomra
október 31, 2016 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás ára

A zsírfagyasztás árán több dolgot érthetünk. Természetes, hogy egy vendég elsősorban egy összegre gondol. Mi lehet az oka annak, hogy ma Magyarországon ilyen nagy különbségek vannak a szépségszalonok ajánlatai terén a zsírfagyasztás árában?

 

Először is nézzünk meg más kezelési árakat. Itt van például a sminktetoválás. Azért ezt hozom fel, mert jól látható, ha jól van elkészítve, javíthat a kinézetünkön. Ellenben ha elrontják, nem szépít, hanem csúfít rajtunk. Arról nem is beszélve, hogy egy elrontott tetoválás eltüntetése legtöbbször sokkal többe kerül, mint a készítése. Ráadásul utána újból meg kell csináltatni, és ilyenkor már mindenki jobban meggondolja, hogy kinek a kezei alá ül be. Nézzük akkor az árakat. Vegyünk egy ajaktetoválást. Ez egy kontúr vonalat és satírozást jelent. Az ára egy jó vidéki szépségszalonban régi vendégeknek 105.000.-, új vendégeknek 157.000.-, nem tulajdonos által készített 89.000.-

Ebből is lehet látni, hogy ez nem egy életre szól, ismételni kell. Az árat meghatározza, hogy ki készíti a szépségszalonon belül. és, hogy régi vagy új vendégnek készül.

Akkor nézzük meg ugyanezt egy budapesti szépségszalonban. 159.000.- ha a tulajdonos készíti, és 119.000.- ha az alkalmazott sminktetováló. Igazából elmondható, hogy a „nagy” nevű kozmetikusok munkáinak árai között nincs különbség csak azért, mert az egyik budapesti a másik vidéki.

Természetesen találhatunk kezdő tetoválókat, vagy kevesebb tudással, gyakorlattal rendelkezőket olcsóbban, de ki fog kockáztatni, ha a bőréről van szó? A meglepő válasz az, hogy sokan kockáztatnak. Sokan csak az árat nézik, a munkát, ami mögötte van nem. Legalábbis először. Egy elrontott sminktetoválással az arcán már teljesen máshogy látja ezt a vendég, Ezerszer megbánta, hogy nem tájékozódott megfelelően. Boldogan kifizeti a drágább árát. Akár hónapokig is vár egy időpontra. Előtte még a tetoválása eltüntetéséért is kifizeti az eredeti árának a többszörösét. Bármit csak végre bátran nézhessen tükörbe. Nem lenne olcsóbb, egyszerűbb, kevésbé fájdalmas egy komoly döntés előtt tájékozódni?

A zsírfagyasztással is hasonló a helyzet. Csak itt ráadásul, ha rosszul végzik, akkor fagyási (égési) sérülést szenved el a vendég. Aminek sajnos legtöbbször megmarad a helye egy életre.

Ennek nem kellene így lenni, de mivel itt is a vendégek többsége (tisztelet a tudatos vendégeknek) csak az árat nézi, ezért sokan járnak így. Utána meg lehet panaszkodni, hogy jobb esetben csak a pénzüket dobták ki az ablakon, a reményeikkel együtt. Utóbbi sokszor sokkal nagyobb veszteség.

Rosszabb esetben jön a fájdalom (mivel egy fagyási sérülés nagyon fájdalmas), és lehet szidni a zsírfagyasztást. Közben pedig a zsírfagyasztás, ha helyesen végzik, nem okoz fagyási sérülést.

Akkor mi történik ilyenkor?

Nagyon jellemző, hogy a szépségszalonokban nem használnak eredeti fagyásgátló kendőt.

Miért nem?

A válasz egyszerű, mert drága.

Ráadásul nincs megfelelő képzés. A zsírfagyasztást végzők nagy többsége még mindig nem tud arról, hogy létezik.

Ez hogyan lehetséges?

A forgalmazó nem mondja el. Sokszor nincs is tisztába vele.

Akkor mi történik?

Adnak valamit, ami olyannak látszik, mint a fagyásgátló kendő, de rossz. Igaz, hogy olcsó, de nem védi meg a bőrt a fagyási sérülésektől.

Miért történhet ez meg?

Több oka van, de a legfontosabb, hogy testkezelők többsége nem végez el egy alapos elméleti és gyakorlati képzést mielőtt zsírfagyasztást kezd végezni.

Ki a hibás ebben?

Nagyobb részben a forgalmazók hibája, de azért a felelősség a zsírfagyasztást végző „szakembert” is terheli. Sőt őt terheli csak igazán, mert ő találkozik a vendéggel.

Mi lenne a megoldás?

Nagyon sok tudatos vendég, akik képviselik az érdekeiket. Nem csak egy árat néznek, hanem a szolgáltatást is. Tájékozódnak, utána olvasnak fórumokon. Bátran felteszik a kérdéseiket.

Mennyire vagyunk messze a megoldástól?

Változó. A nagy többség nagyon messze van még sajnos.

 

Kérem, ha vendégként, kozmetikusként vagy testkezelőként találkozott a problémával, keressen meg. Tudok segíteni.

Csak együtt tudjuk megoldani ezt a helyzetet.

Szeretettel:

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

06/20-396-1953

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: