Tovább a tartalomra
április 26, 2015 / baranyoszsuzsa

KOZMETIKUS, VAGY AMIT AKARTOK

Nagyon régi történetet mesélek el. Minden szó igaz, így történt. A főszereplő nevét változtattam csak meg. Mivel a leggyakoribb magyar női keresztnév ma Mária, ezért így fogom hívni.

Kezdő kozmetikusként az első munkahelyemen, 24 éve ismertem meg. Gondja volt a bőrével, ezért keresett meg, legalábbis akkor még ezt hittem. Mivel ő még mindig nem tudja, hogy az egész képben van egy pici, de számomra nagyon fontos részlet, lehet, hogy most jött el az igazság pillanata.

A bőrén nagyon csúnya gyulladt pattanások voltak. Semmi értelme nem volt kitisztítani, mert néhány nap alatt ugyanolyan volt, mint előtte.

Ami számomra nagyon meglepő volt, hogy az arcának egy bizonyos részén jelentek csak meg ezek a zavaró esztétikai hibák. Akkor én már tudtam arról, hogy az arcon is, mint a talpon, vagy a fülön is minden szervnek megvan a helye. Máriánál pont a nőgyógyászati szerveknek megfelelő terület volt problémás. Elmondtam neki, és kértem, hogy menjen el orvoshoz. Ő meg is tette, és a nőgyógyásza megnyugtatta, hogy tökéletesen egészséges. Ennek örültem, de továbbra sem volt a bőrével kapcsolatban változás.

Egyik alkalommal javasoltam neki, hogy menjen el góckutatásra. Mivel ő is szeretett volna megszabadulni az őt zavaró csúnya, gyulladt pattanásoktól azonnal elment. Elvégezték rajta az összes vizsgálatot, és újból a nőgyógyásznál kötött ki.

Ekkor mivel célirányosan kerestek, a nőgyógyásza felfedezte, hogy kezdődő méhnyakrákja van. Szerencséje volt, mert annyira kezdeti szakaszban diagnosztizálták, hogy gyorsan meggyógyult a beavatkozás után. Ekkor már tudtam, hogy Mária anyukája pont ebben a betegségben halt meg fiatalon. Rajta már nem tudtak az orvosok segíteni.

Mária nőgyógyásza számára csak egy kérdés maradt. Annak ellenére, hogy ő nem talált semmilyen betegségre utaló jelet, Mária miért ment el góckutatásra. Elmondta az orvosának, hogy a kozmetikusa javasolta neki. Az orvosa megdöbbent, és azt kérdezte, hogy hány éve dolgozik a kozmetikus. Mária elárulta, hogy néhány hónapja, frissen végzett. Na erre azt mondta az orvos, hogy nem hiszi el. Nem ezekkel a szavakkal, de így nyomdaképesebb.

A gyógyulását a bőre is jelezte, gyönyörű szép lett. Közben az én életem változás történt, megkaptam az akkori álomállásomat. Többet nem találkoztunk.

Otthon természetesen elmeséltem a történteket. Mária nevénél anyukámon láttam a döbbenetet. Akkor tudtam meg, hogy az anyukám gyermekkori barátnője volt Mária anyukája. Akinek halála évekkel korábban nagyon megrázta anyut.

Erről az apró részletről nem tud Mária. Nem találkoztunk lassan 24 éve.
Kedves Olvasó, kérem, ha ismeri Máriát, ne írja ki a nevét. Nem véletlen, hogy én sem az igazi nevét használom.
Ebben a történetben nem az a lényeg, hogy ki is volt ő, hanem, hogy megtörtént.

Hiszem, hogy mi nem véletlenül találkoztunk. Dolgunk volt egymással. Pont annyi ideig dolgoztam ott, amíg Mária meggyógyult.

Szülők és gyerekek élete így találkozott. Hálás vagyok a sorsnak, hogy segíthettem.

Mindig kozmetikusnak készültem, már Máriáért megérte.

Érezze Magát jól a bőrében!
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője
06/20-396-1953

2 hozzászólás

Vélemény?
 1. Zoltán Göncz / ápr 27 2015 5:53 du.

  Kedves Zsuzsa! Szívből gratulálok. Üdvözöllek szeretettel: Zoltán

  • baranyoszsuzsa / okt 31 2018 3:32 du.

   Kedves Zoltán!

   Köszönöm szépen.

   Szeretettel,
   Bárányos Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: