Tovább a tartalomra
szeptember 30, 2017 / baranyoszsuzsa

Hogyan ne válasszon kozmetikust?

Rohamosan fejlődik minden körülöttünk. Az életünk az elmúlt 20-40 évben olyan komoly változásokon ment keresztül, hogy a szülők, nagyszülők sokszor nehezen tudják követni. Ennek ellenére a kozmetikus választás legtöbbször a régi sémákat követi. Ma már nemcsak az a kérdés, hogy milyen legyen a kozmetikusunk, hanem akár az, hogy hány legyen belőle.

 

Amikor orvoshoz megyünk nem kérdés az, hogyha a fogunkkal van gondunk, akkor melyik szakorvost keressünk fel, pedig nagyon régen ezen a területen sem volt szakosodás. Hasonló a helyzet ügyvédeknél, tanároknál és még sorolhatnám.

 

Sokan nem tudják, hogy a kozmetikában a hagyományos vonal (arcmasszázs, arctisztítás, szempillafestés, szemöldökfestés, szemöldökszedés, gyantázások, smink, pakolások) mellett rengeteg más kezelést végezhet egy kozmetikus.  A szálankénti szempilla hosszabbítástól kezdve, a sminktetováláson át, a tartós szőrtelenítés, az öregedés késleltetés vagy a testkezelések (zsírbontás, alakformálás, narancsbőr kezelés…stb.) mind-mind bekerültek a kozmetikusok repertoárjába.

 

Amikor valaki választ fontos, hogy milyen problémára keres megoldást. Egyértelmű, hogy egy sminktetoválásnál nem ésszerű döntés ahhoz a kozmetikushoz menni, aki igaz, hogy évek óta festi a szempilláját és már egy éve el is végzett egy sminktetováló tanfolyamot, de havonta csak egy vendége van, aki ezt igénybe is veszi. Szemben egy olyan kolléganővel, aki erre specializálódott, csak ezzel foglalkozik évek óta. Végigjárta az összes képzést, rengeteget gyakorolt és teljes munkaidejében ilyen tevékenységet végez. Az utóbbi majdnem biztos, hogy jobb választás, bár kivétel erősíti a szabályt.

 

Tudom, hogy kellemetlen a helyzet. Van egy nagyon komoly bizalom, hiszen erre épül a kozmetikus vendég kapcsolat. Sok kolléganő sértésnek éli meg, ha az „ő vendége” elmegy valaki máshoz. Szerencsére egyre többen látják be, hogy a szakma túlnőtt azon a határon, amikor még valaki mindenben nagyon jó tudott lenni. Régen is voltak, ma is vannak (csak már sokkal nagyobb) különbségek a kozmetikusok szakmai felkészültsége között. A folyamatos fejlődésnek ára van. Idő, türelem, lemondás, folyamatos képzés (ami nemcsak a szakmát érinti) és komoly anyag befektetés.

 

A képzés megváltozása nem pozitív irányba sajnos nem egyedi gond. Nagyon dicséretes, amikor egy szakember folyamatosan képzi magát, de ezen a téren sem tökéletes minden.

 

Komoly eredmények eléréséhez elengedhetetlenek lettek a gépek. A gond csak az, hogy óriási minőségi különbségek vannak közöttük, ami természetesen az árukban is jelentkezik. Akár 10-20-szor annyiba is kerülhet egy igazán jó minőségű gép, mint egy silány utánzat. A vendég ebből nem sokat lát. Maximum a kezelés árát, és nem érti, hogy miért kerül többe „ugyanaz a szolgáltatás”.

 

 

Amikor a téma felvetődött bennem egy blogbejegyzésben gondolkoztam. Nem akart megszületni. Végül rá kellett jönnöm, hogy annyira bonyolult és átfogó témát választottam, hogy akár megírhatnám egybe is, de nagyon kevesen olvasnák el. Egyenként fogom górcső alá venni a kozmetikus választási „szokásokat”, kielemezni, hogy hogyan alakultak ki és miért maradtak még ma is meg. Ráadásul melyiknek mi a buktatója. Szeretnék egy teljes képet festeni, és minden felmerülő kérdésre választ adni.

 

Folytatás a következő bejegyzésben.

Első rész:

https://kozmetikablog.wordpress.com/2017/10/31/hogyan-ne-valasszon-kozmetikust-csak-a-tavolsag-alapjan/

 

 

Szeretettel,

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

06-20-396-1953

zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: