Tovább a tartalomra
június 30, 2017 / baranyoszsuzsa

CoolSculpting, cryolipolysis, zsírfagyasztás

Az Amerikából érkező zsírbontó kezelést Magyarországon, zsírfagyasztás néven ismerik a legtöbben. Cryolipolysis kifejezésből a zsírfagyasztás lett a magyarosított változat. Egyre több vendégem érkezik Amerikából, és a keresés terén komoly problémába ütköznek, amikor kedvelt kezelésüket szeretnék igénybe venni. CoolSculpting néven itthon nem lett ismert az eljárás.

 

A múlt héten is meg kellett nyugtatnom egy telefonon érdeklődő hölgyet, hogy jó helyen jár. A három név ugyanazt a kezelést takarja. Ami nagyon érdekes, hogy csak amerikai vendégek keresték eddig CoolScupting néven a cryolipolysist (zsírfagyasztást).

 

Amerikai vendégekkel beszélgetve kiderült, hogy a kezelés „őshazájában” sem mindig végzik helyesen. Simán zsírfagyasztanak egy felpüffedt gyomrot. Amikor a vendég jelezte, hogy a második kezelés után sem érez változást. Azt a választ kapta, hogy túl sok hasizom erősítő gyakorlatot végzett és ezért a gyomrán lévő háj izommá változott. Hanyagolja a gyakorlatokat és akkor az izomból újra háj lesz és akkor majd le tudják fagyasztani. Én csak annyit kérdeztem, hogy reggel is ennyire kemény ez a terület. Kiderült, hogy reggelre eltűnik. Mivel az izomnak szerencsére nincs ilyen „szokása”, számomra egyértelmű, hogy nem izomról van szó. Ellenben ha még izom is lett volna, azt miért fagyasztják? Természetesen csak költői kérdés.

Végezzünk zsírfagyasztást olyan kiskorú vendégen, akin nincs zsír?

Ezzel a kérdéssel szembesültem a múlt héten, egy konzultáció során. A kiskorúság szülői beleegyezéssel orvosolható, de ami nincs, azt nem lehet fagyasztani.

Meggyőződésem, hogy soha nem a tűnetet, hanem az okot kell kezelni.

Itt igazából tűnet sem volt. Anyuka hívott fel telefonon, hogy modell lett a lánya, ellenben a combjából 2 centit kellene veszítenie ahhoz, hogy egy külföldi bemutatón felléphessen. Különben a lánya alkata tökéletes erre a munkára, eddig is volt már fellépése külföldön. Egy nagyon elismert helyre juthatna ki, de ott centibe még vékonyabbnak kell lenni a lányok combjának.

A zsírfagyasztásnál és az ultrahangos kavitációs zsírbontásnál is van minimális zsírvastagság, ami alatt nem végezhető el a kezelés.

 

Ellenben itt egyáltalán nem volt zsír.

Ellenben a mai tizenévesek sokkal korábban kezdenek el küzdeni a bőrfeszességi és kötőszöveti problémákkal. Sajnos ezekre a gondokra a sport sem megoldás mindig. Volt már több aktívan triatlonozó fiatal lány, aki elégedetlen volt az alakjával. Ráadásul az egyikük fényképpel is tudta igazolni, hogy nem az én szemem káprázik, tényleg gond van.

Gyakran az alakformáló kezelések közül még a szépségszalonokban dolgozók is csak a zsírbontó kezeléseket ismerik. Lehet, hogy akár többet is fel tudnak ajánlani, de egyik sem működik bizonyos esetekben.

Az alakformálásnak csak része lehet a zsírbontó kezelés, de egymagában soha nem működik. Nagyon fontos a kezeléseket személyre szabni, kezelés kombinációkat kialakítani. Ami nem azt jelenti, hogy egy kezelésbe több zsírbontó kezelést teszünk. Nekem olyankor mindig, azaz érzésem, hogy a kezelést végző bizonytalan a kezelések hatékonyságában. A három zsírbontó kezelés közül valamelyik majd csak hoz valamilyen eredményt. Előre elárulom, hogy nem fog működni. Amikor minőségi géppel dolgozunk, megfelelő ideig, jól megválasztva a kezelést, már csak a vendég lehet a „gyenge láncszem”. Ellenben ha a három feltétel közül valamelyik hiányzik, még a vendég sem tud túl sokat tenni a jó eredményért.

Az első és egyben legnehezebb feladat a vendég részéről, hogy jó kozmetikus szakembert válasszon a testkezelésekhez is. Sajnos lehet, hogy a kozmetikusa, aki tökéletesen kiszedi évek óta a szemöldökét és most vásárolt egy zsírbontó gépet, nem a legideálisabb választás. Merjen továbblépni, természetesen a legnagyobb körültekintéssel. Szerezze be a lehető legtöbb információt a kozmetikusról, akihez menni készül, és a gépről, amivel kezelve lesz.

Jó döntést és szuper eredményeket kívánok!

 

Szeretettel:

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: