Tovább a tartalomra
május 31, 2017 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás foltozva

A zsírfagyasztás napjainkban a legtöbbet vitatott elektrokozmetikai zsírbontó kezelés. A vendégek nagyon gyakran találkoznak olyan fórum hozzászólásokkal, hogy valakinek fagyási (égési) sérülést okoztak szépségszalonokban zsírfagyasztás során.

 

A hírek sajnos igazak. Nem a féltékeny konkurencia koholmánya, ami másik zsírbontó technológiát szeretne inkább eladni. Sajnos nem erről van szó. Nem a zsírfagyasztás hibája, hogy ennyi rosszat lehet olvasni, hallani róla.

Egyszerűen az elektrokozmetikai kezelések közül sokat nem kozmetikus végez. Ráadásul még ez a kisebb gond, mert a zsírfagyasztás még nem tananyag. Ellenben az elmúlt években több olyan forgalmazóval beszéltem, akik helytelen információkkal, oktatás nélkül akartak eladni zsírfagyasztó gépet. A szomorú az, hogy sok vendég akkor ijed meg, amikor már megtörtént a baj.

Nem kivétel a probléma alól az ultrahangos kavitációs zsírbontás sem. Igaz ott nem ennyire látványos, ha elrontanak valamit. Péntek késő délután hívott már fel úgy vendég, hogy neki nagyon fáj és ég az a terület, amit ultrahangos kavitációs zsírbontással kezeltek azon a nap, de a szépségszalonban, ahol járt már senki sem veszi fel a telefont. Nem ismertem a szalont, nem tudtam, hogy milyen géppel dolgoznak. Hétvégén csak azt tudtam javasolni, hogy a vendég menjen el az orvosi ügyeletre. Ott allergiát diagnosztizáltak és nem látták el a hölgyet. Annyi tanácsot kapott csak a hölgy az orvostól, hogy menjen el a szalonba, ahol kezelték. (Ami zárva volt.)

Nem értettem, hogy mire is lett allergiás. Később kiderült, hogy hatóanyagos ultrahang gélt használtak a kezeléshez. Az ultrahangos kavitációs zsírbontás speciális frekvencia tartományban dolgozik, ami azt jelenti ebben az esetben, hogy hatóanyag bevitelre nem alkalmas. Amikor a kezelőhölgynek ezt elmondtam nem értette, hogy miről beszélek.

Egyik esetben sem a kezelésekkel van a gond, hanem a kezelést végzők hiányos tudásával.

Néhány hete beszélgettem egy kozmetikussal, aki elmesélte, hogy abban a városban, ahol ő dolgozik, az egyik szépségszalonban megfoltozták a zsírfagyasztáshoz használt fagyásgátló kendőt.

Először nem is értettem, hogy mit mond.

A fagyásgátló kendő egyszer használatos eszköz.

Ebben a szalonban az összes vendégnek egy közös fagyásgátló kendője volt. Ami idővel annyira megkopott (elvékonyodott), hogy meg kellett foltozni.

Még viccnek is rossz.

El sem tudom képzelni, hogy mivel és hogyan foltozták meg.

Ma, amikor már az emberek nem foltozzák meg a megkopott ruhájukat, a lefutott szemű harisnyákat nem viszik el szemfelszedő nőkhöz, a zoknikat nem stoppolják, de az egyszer használatos fagyásgátló kendőket megfoltozzák.

Igazából az dicséretes dolog, ha valahol eredeti fagyásgátló kendőt használnak.

Tavaly, amikor írtam a zsírfagyasztásról egy cikksorozatot, az első rész megjelenése után felhívott egy kozmetikus kolléganő. Aki nagyon felháborodott azon, hogy én „ilyen drága” fagyásgátló kendőt használok, mert ő 10 darabot vásárol egy áráért. Ekkor megkérdeztem tőle, hogy nem gondolkozott-e el azon, hogy amit tízed áron vásárol az nem eredetei?

Azt válaszolta, hogy de igen, és ezért hívott fel.

A beszélgetésünk itt megfeneklett.

A vendég biztonsága az első számomra.

A fagyásgátló kendő megfoltozásáról az jutott az eszembe, hogy egy kozmetikus az egyszer használatos tűket felcímkézte a vendégei nevével. Amikor ment a vendég elővette az előzőleg használt tűt. Egy továbbképzésen mesélte az egyik idősebb kolléganő, hogy az ő mesterének egy zsákvarrótű volt a köpenyébe szúrva, azt használta az egész vendégkörén.

Ilyenkor inkább sírni lenne kedvem. Arról nem is beszélve, hogy mennyi fertőző betegség van ma már.

Érdemes kérni zsírfagyasztáskor, hogy a vendég előtt nyissák ki az egyszer használatos fagyásgátló kendő csomagolását. Akkor biztos, hogy egyszer használatos lesz. Abban az esetben, ha nincsenek egyenként csomagolva, az azt jelenti, hogy nem eredetiek.

Szeretettel:

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

+36-20-396-1953

http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: