Tovább a tartalomra
március 31, 2017 / baranyoszsuzsa

7 kérdés, amit tegyen fel zsírfagyasztás előtt!

1, Eredeti fagyásgátló kendőt használnak a zsírfagyasztáshoz?

A szépségszalonok többségében nem eredeti fagyásgátló kendőt használnak. Ennek a fő oka a fagyásgátló kendő ára. Főleg az olcsó szalonokban spórolnak az anyagköltségen. Sajnos a leggyakoribb oka a zsírfagyasztással kapcsolatban gyakran emlegetett fagyási (égési) sérüléseknek. Az, hogy van fagyásgátló kendő, kevés. Leggyakrabban kihelyettesítik valami hasonlóval. Fagyásgátló kendőnek látszó tárgyak általában ránézésre egy nem szakembernek nehezen felismerhetőek.

Miből lehet tudni, hogy biztosan nem eredeti a fagyásgátló kendő?

Nem a vendég előtt vágják fel a csomagolást.

Ennek, azaz oka, hogy nincs csomagolva.

Az eredeti fagyásgátló kendők egyesével vannak csomagolva. Magyarországon nem gyártanak ilyet. A szállítás megdrágítja a fagyásgátló kendőt. Vannak forgalmazók, akik nem is beszélnek eredeti fagyásgátló kendőről a kozmetikusoknak.

Tavaly egy cikkem megjelenése után felhívott egy kozmetikus kolléganő, hogy én hol és mennyiért vásárolom a fagyásgátló kendőt. Amikor megmondtam neki teljesen felháborodott, hogy én ilyen drága fagyásgátló kendővel dolgozok. Közölte velem, hogy ő 10 darabot vesz ennyi pénzért. Visszakérdeztem, hogy biztos benne, hogy azért az összegért eredetit kap. Elbizonytalanodva válaszolta, hogy nem. Éppen ezért hívott fel.

Ne engedje, hogy szalonok nagyobb spórolásának az áldozata legyen!

Kérje, hogy Ön előtt vágják fel az eredeti, természetesen egyszer használatos fagyásgátló kendőt!

2, Mennyi ideig tart a zsírfagyasztás kezelés?

Erre a kérdésre nem lehet egy konkrét szám a válasz. Amikor mindenkit válogatás nélkül ugyanannyi ideig kezelnek, akkor nincs testre szabva a zsírfagyasztás. Ilyenkor a hatékonysága a töredéke annak, mint amikor a vendég adatait ismerve állapítom meg a kezelés paramétereit. Arról nem is beszélve, hogy a vendég nem egy gép. Különböző alkalmakkor máshogyan reagál a szervezet a hűtésre.

3, Van konzultáció a zsírfagyasztás előtt?

Ahol nincs ott csak „futószalag” kezeléseket végeznek. Nem döntik el, hogy egyáltalán zsírfagyasztásra van-e szüksége a vendégnek. Nem mindig a felesleges zsírpárna a legnagyobb probléma. Lehet, hogy a megereszkedett bőr sokkal zavaróbb. Természetesen a vendég teste, övé a döntés, de a lehetőségeket csak diagnosztizálás után lehet felvázolni.

Ki kell zárni, hogy van-e a kezelésnek ellenjavallata a vendégnél.

Egy kezelést, vagy kezelés kombinációt meg kell tervezni. Ez nagy gyakorlatot ígényel, és szükséges a konzultáció hozzá.

4, Tudnak a szépségszalonukban készített előtte-utána képeket mutatni a zsírfagyasztás eredményéről?

Ki ne szeretné látni, hogy milyen eredményeket értek már el zsírfagyasztással az általa választott szalonban?

„Egy kép többet mond el ezer szónál.” – itt is igaz.

Ahol nem tudnak saját képeket mutatni, ott lehet, hogy még nincs elég gyakorlatuk a zsírfagyasztásban. Senki sem szeretné a kísérleti nyúl szerepében találni magát.

5, A weboldalukon utána tudok olvasni a zsírfagyasztásnak?

Sok szalonnak nincs weboldala, pedig ez egy prémiumkezelésnél alap követelmény. Mennyire igényesen választ zsírfagyasztó gépet, aki nem áldoz időt egy weboldalra? Azért írtam csak időt, mert már ingyenes lehetőségek is vannak. Igaz oda is szöveget kell írni, és meg kell tölteni tartalommal. Egy Facebook oldal soha nem helyettesít egy weboldalt.

A weboldalon nagyon fontos, hogy fent legyen a zsírfagyasztó gép fényképe, és neve. Amikor ezeket nem találjuk, legyünk bizalmatlanok. Ez még mindig jobb, mintha később a kezelés közben bajunk esne.

6, Hány fokon végzik a zsírfagyasztást?

Erre a kérdésre már döbbenetesen eltérő válaszokat kaphatunk. Az biztos, hogy nem véletlenül hívják fagyasztásnak. Ellenben a -15 fok sem szerencsés.

Hallottam már olyat kozmetikustól, hogy -15 fokra lehűti a kezelőfejet és azt teszi fel a vendégre. Még szerencse, hogy a legtöbb gépre csak ráírják ezt a hűtési hőmérsékletet. Ismerve, hogy milyen kevés szalonban használnak eredeti fagyásgátló kendőt, rengeteg fagyási (égési) sérüléssel találkoznának a bőrgyógyászok.

Maradjunk az arany középútnál.

7, Fájdalmas a zsírfagyasztás?

Nem fájdalmas, ha Ön mégis úgy érzi, kérje a kezelés megszakítását.

Vannak olyan zsírfagyasztó gépek, amiken vagy nem lehet állítani a vákuumot, vagy csak felfelé lehet állítani. Amikor Ön fájdalmat érez, az nem azért van, mert hisztis. Az sem igaz, hogy a fájdalmat el kell viselni az eredmény érdekében.

 

Néhány hete járt nálam egy férfi vendég és elmesélte, hogy volt egy szalonban, ahol zsírfagyasztást végeznek. Hasonló kérdéseket tett fel a kezelést végző hölgynek, aki arra gyanakodott, hogy egy ellenőrrel áll szemben. A férfi kérdéseire nem tudott válaszolni, ezért azt kérte, hogy inkább menjen máshová.

Merjen kérdezni és utána dönteni a szalon mellett, vagy másikat keresni.

Szeretettel:

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

+36 20 396 19 53

http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: