Tovább a tartalomra
február 28, 2017 / baranyoszsuzsa

Miért igaz hazugság, hogy a zsírfagyasztás eredménye végleges?

Bármilyen kozmetikai kezelés eredményéről azt állítani, hogy végleges elég megdöbbentő. Az emberi test folyamatosan változásban van. Hét év alatt minden sejtünk lecserélődik. Semmi sem végleges. A változás az egyedüli, ami állandó.

 

Több mint 10 éve, amikor elkezdtünk IPL (szőrtelenítő) kezeléseket végezni a forgalmazók állították, hogy a kezelés eredménye végleges. Pár év alatt kiderült, hogy ez nem egyértelmű. Mit is ért a vendég egy szőrtelenítő kezelés eredményén? Azt, hogy nem lesz a kezelt területen szőre. Ha végleges eredményt ígérnek, az számára azt jelenti, hogy azon a területen soha többet nem nő szőr. Természetesen egy szál sem.

Meg lehet ezt oldani?

Egy forgalmazó továbbképzésén ültem. Az előadást tartó amerikai bőrgyógyász nagyon egyszerű megoldást „ajánlott” a probléma kezelésére. Nyúzzuk meg a vendéget! Mivel, amíg bőr van, addig szőr is lesz. Az egyetlen „megoldás” a bőr eltávolítása.

Remélem, hogy érzi az iróniát!

Akkor mégis mi volt az IPL kezelésekben, amiért sokan végleges eredménnyel reklámozhatták? A kezelt szőrtüszők soha többet nem termeltek szőrt. Ez végleges eredmény? A forgalmazók szemszögéből igen, de mi van a vendégével? A vendégek jogosan érezték magukat becsapva. Őket nem érdekelte, hogy bizonyos szőrtüszőik nem termelnek szőrt. Ők selymes, sima bőrt akartak örökre. Hiszen számukra ezt jelentette a végleges eredmény. Most már kevesen reklámozzák a szőrtelenítés esetében a végleges eredményt, inkább a tartós eredmény a jellemző. Ráadásul ez igaz is.

 

Nézzük meg a zsírfagyasztást!

Rengeteg olyan reklámot látok, hogy zsírfagyasztás végleges eredménnyel.

Mire gondol ilyenkor a szolgáltató?

A kezelt fehér zsírszövetben a sok fehér zsírt tároló sejtek programozott sejthalálon mennek keresztül, és csökken a zsírsejtek száma. Mivel adott zsírsejt számmal születünk, és az őssejtek nem képesek új zsírsejteket létrehozni, valóban csökken a számuk. Egy gond van, hogy a hízás nem a zsírsejtek számának növekedésének köszönhető, hanem a térfogatuk nő. Ebből következik, hogy kevesebb zsírsejt is képes több zsír tárolására. Igaz, hogy az, akinek kevesebb fehér zsírsejtje van kevésbe hajlamos a hízásra.

Mit gondol a reklámot olvasó vendég?

A kezelés után annyit ehetek, amennyi csak belém fér, hiszen az eredmény végleges. Számára az eredmény a zavaró felesleg eltűnése. Úgy gondolja, hogy nem fog többet hízni, pedig ez egyszerű matematika. A bevitt kalóriákból kivonjuk az elhasználtakat. Akinél marad, az zsírként tárolódik.

Mi a helyzet a zsírleszívásnál?

A kezelt területről eltávolítják az összes fehér zsírsejtet, és elmondják, hogy a beavatkozás után nem szabad hízni.

Mi történik, ha valaki mégis hízik?

Körbe hízza a kezelt területet, ami kevésbé esztétikus, mint a kiindulási állapot. Az egyetlen megoldás ilyenkor a további zsírleszívás.

A zsírfagyasztás azon kívül, hogy biztonságosabb, mint a zsírleszívás, mivel nem egy műtét. Nincs altatás, szövődmény, fájdalom még későbbi hízás esetében sem okoz ilyen problémát.

 

Szeretettel:

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus, a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

mobil: +36203961953

http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: