Tovább a tartalomra
január 30, 2017 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás és a korábbi zsírbontó kezelések

Számomra nagyon érdekes, hogy a kolléganők nagy része idegenkedik az alakformálástól. Többször jártam már úgy, hogy egy beszélgetés alkalmával felvetette valaki, hogy valamilyen akciót készül meghirdetni, mert most kevesebb vendége van. Ilyenkor általában feldobom a labdát. Miért nem végzel inkább testkezeléseket? Legtöbbször valami furcsa ellenérzést tapasztalok. Sokakban mélyen tudat alattiban még mindig erős, azaz elképzelés, hogy kozmetikus csak a vendég arcát kezeli. A nyak, és a dekoltázs még rendben van, sőt talán még a kézfej is szóba jöhet, de a testkezeléseket még most is sokan elutasítják. Mikor azzal érvelek, hogy a gyantázásnál is levetkőzik a vendég, és ott is, más területeket is kezelik, valamiért nem érzem, hogy meggyőztem volna őket.

 

Mivel az én életem úgy alakult, hogy nagyon hamar megtapasztaltam az alakformálás áldásos hatásait, ezért bárkivel szembeszálltam. Még a Mesteremmel is, pedig ő egy igazi nagy név a szakmában (Aradvári Mihályné), többek között ő lektorálta a tankönyveket, amiből tanultunk. Sajnos néhány éve már távozott közülünk. Még tanultam, amikor jelentkeztem egy akkor induló szépségszalonba egy állásinterjúra. Mivel a szalon korábban nyitott, mint, hogy én végeztem volna, ezért abban maradtunk, hogy ha szükségük lesz egy harmadik kozmetikusra, megkeresnek. Az élet kicsit átírta az elképzelést. Az egyik kozmetikustól néhány hónap múlva megváltak, és ekkor megkaptam az álomállást. Fél évvel a végzésem után egy olyan szépségszalonban találtam magam, ami még most is megállná a helyét a piacon. Még az iskolában azt tanultuk, hogy meglévő ráncokat már nem lehet eltüntetni, egyetlen lehetőség a megelőzés. Megismerkedhettem egy módszerrel, amit a mai napig használok, természetesen az évek során változtattam bizonyos részein, hogy még hatékonyabb legyen. Amikor ezt tanultuk Németországban már létezett a módszer, és itthon is sikerre vittük. Álomszerű volt huszonegy évesen bekerülni a csodák birodalmába. Alakformáláson még mindig sokan csak a zsírbontást értik, pedig már akkor is létezett fenékemelés, mellemelés, tokátlanítás, cellulit kezelésről már nem is beszélve.

 

Boldogan mentem el a Mesteremhez elújságolni a nagy hírt. Egyrészt, hogy hol dolgozok, másrészt, hogy milyen kezeléseket végzünk. Meglepett az elutasítása, sőt amikor kértem, hogy jöjjön el, és nézze meg a saját szemével, ő mereven elzárkózott. A közöttünk lévő több mint negyven év azért magyarázatot adhat erre.

 

Engem ez sem tántorított el. Nap, mint nap láttam az eredményeket. A vendégeken bekövetkezett változásokat, ami sokszor legmerészebb elképzeléseimet is túlszárnyalta. Volt olyan vendég, akinek a férje azt üzente, hogy nem tudja, hogy mit csináltunk a feleségével, de befizeti ugyanarra még egyszer. Természetesen nem mindenről tudtak a férjek. Az egyik barátnőm, aki rendszeres vendég volt, „elfelejtette” ezt otthon elmesélni. A férje pont valamit csinált a szalonban, amikor kijelentette, hogy milyen jó, hogy az ő feleségének nincs szüksége ilyen kezelésekre, mert mindennap futni jár. Mi meg alig bírtuk visszatartani a nevetésünket, mert a felesége csak a szalonig futott, meg onnan haza. Természetesen a bombaalakját nem a futásnak köszönhette. Ebben a szakmában nagyon fontos az is, hogy diszkétek legyünk, ami ebben a helyzetben nem volt egyszerű.

 

Ilyen kezdés után talán nem túl meglepő, hogy amikor két év fél év után az önállósulás mellett döntöttem, már nem volt kérdés számomra, hogy az elektrokozmetika szerelmeseként a hagyományos kozmetikai kezelések mellett jól megfértek, a még nagyon hosszú ideig kuriózumnak számító alakformáló kezelések is. Azért nem ment mindig minden zökkenő mentesen. Egy fodrászatban béreltem egy pici helységet. Tudtam, hogy a tulajdonos, ha meglátja, hogy én a frottír csíkokat ott mosom, akkor a bérleti díjamat az egekbe emeli. Egy vendégem oldotta meg ezt a kérdést, mikor közölte, hogy szeretne jönni fogyasztó (zsírbontó) kezelésre. Az említett okok miatt én nemet mondtam neki. Erre ő mondta, hogy jó akkor megy a volt munkahelyemre. Természetesen csak egy kérdésem maradt, hogy mikor szeretne jönni, és utána egy „álmatlan” éjszakám. Amikor megszületett a megoldás, hogy nem kell a kozmetikába a vendégek után mosni a csíkokat. Egyszerűen vásároltam frottír anyagot, varrónő készített belőle dupla annyi csíkot, mint amennyit én egy nap elhasználtam, és amikor hazaértem ment az egész szépen a mosógépbe. Az igazat megvallva ez volt az igazán higiénikus megoldás.

 

Két év telt így el, két különböző helyen. Talán mondani sem kell, hogy az első helytől a bérleti díj emelése miatt váltam meg. Ekkor fogalmazódott meg bennem a saját üzlet gondolata, aminek megvalósítására szükségem volt a következő évre. Aki építkezett már, annak ez abszolút nem meglepő. Már az építkezést is megelőzte egy komoly engedélyeztetési eljárás, ami az építkezés befejezése után még folytatódott.

 

Sokan nem sok jövőt jósoltak nekem Budakalász egy csendes utcájában. Csak mosolyogni szoktam, amikor szakmai körökben felmerül az a kérdés, hogy fontos forgalmas helyen nyitni üzletet.

 

A vendégek örültek az új kezeléseknek. Nagyon érdekes volt, hogy akkor én már több mint négy éve végeztem őket, és a legtöbb vendégnek mégis újdonság volt. Csak teltek az évek és a helyzet nem változott.

 

Több mint tíz éve tapasztalom, hogy egy nagyon gyors fejlődés alakult ki az elektrokozmetikai kezelések sorában, ami erősen érintette az alakformálást.

 

Már korábban is kerestem a zsírbontásra másik módszert. A problémát az okozta, hogy az általam alkalmazott technológia nagyon jól működött, de nagyon szigorú szabályokat kellett betartaniuk a vendégeknek. Az eredmény teljes mértékben a vendég eltökéltségén múlott. Meg persze a pénztárcáján is, jegyzem meg zárójelben. Tíz alkalommal, ami heti három kezeléssel, csak kicsit több mint három hét. Ennyi idő alatt nagyon sok vendég fogyott tíz kilót. Itt azért nagyon fontos, hogy ezek tartós fogyások voltak, és nem izomból, mint egy otthoni fogyókúrán. A vendég pont onnan fogyott, ahonnan szeretett volna, de ennek az volt az ára, hogy a teljes kúra ideje alatt nem ehetett konyhasót, és napi két liter vizet meg kellett innia. Akkor ezt nagyon nehéz feladatnak érezték a vendégek, ma meg tudjuk, hogy a két liter víz elfogyasztása naponta alap.

 

Első körben egy zsírtörő masszázst tanultam meg, ami sajnos nem hozta a várt eredményt. Meg kell, hogy jegyezzem, hogy nem a masszázsban volt a hiba, a vendégek nem vették komolyan. Napi két liter citromos vizet meg lehet inni, ez sajnos nem sikerült.

 

Nagyon nem szeretem a kudarcokat, és sajnos a vendégek kudarcait is a magaménak élem meg, ezért tovább kerestem.

 

Pont ekkor, tíz éve érkezett meg az elektroporáció (tű nélküli mezoterápia). Emlékszem a napra, a helyre, a színekre, és az érzéseimre. Bátran ki merem jelenteni, hogy mi akkor történelmet írtunk, köszönhetően Dr. Kalmár Miklósnak. Egy februári napon, továbbképzésre hívott egy kis csapatot. Aki ott volt kozmetikus talán még emlékszik. Kötél nélkül ugrottunk, nem voltak külföldi tapasztalatok, csak két doboz. Amit akkor ott mi nyitottunk ki, és elég hihetetlennek tűnt, hogy ezzel a készülékkel a tűs mezoterápiához hasonló eredményeket lehet elérni. Ami akkor hihetetlen volt, azaz elmúlt tíz évben bebizonyosodott.

 

Azzal mindenkinek tisztába kell lennie, hogy a gépek szerencsére még csak gépek, a mi intelligenciánkra is szükség van ahhoz, hogy a csoda megszülethessen.

 

Gondolom, hogy most sokan megkérdezik, hogy ha volt egy jól működő megoldás, akkor miért kellett tovább menni az úton, és újabb gépeket, kezeléseket kipróbálni, megismerni, bevezetni.

 

A magyarázat nagyon egyszerű, fogyasztói társadalomba élünk, és a vendégeknek szükségük van az újdonságokra. Csak csendben jegyzem meg, hogy a kozmetikusoknak is.

 

Van olyan helyzet, amikor az események párhuzamosan történnek. Volt egy különleges forgalmazó cég a magyar piacon. Csodálatos, gyönyörű gépeket árultak. Ekkor hozták be a három pólusú rádiófrekvenciás gépüket, a Tripolár Regent. Minden tökéletesnek látszott csak egy apró homokszem került a gépezetbe. A forgalmazók általában kereskedők, és nem szakemberek. Különben pedig sokkal nehezebb egy gépet úgy eladni, hogy közölni kell, hogy az eredményes használatához szükség van még egy gép megvásárlására. Illetve náluk az LPG, amit addig fogyasztó gépként árultak betölthette ezt a szerepet. Az új vásárlóknak pedig megmaradt a szöveg, hogy a gép segítségével elfolyósított zsír a májba kerülve elég, és természetes módon kiürül a szervezetből. Ez nem igaz, de, hogy ezt leírhassam, kellett az elmúlt tíz év tapasztalata, és az a felismerés, hogy nem szabad mindent elhinni egy forgalmazónak. Mivel az ő célja az eladás, és itt most nem egy bizonyos cégről írok, hanem általában (és tisztelet a ritka kivételnek).

 

Érdekes módon bennem már akkor megfogalmazódott az, hogy két éve van ennek a technológiának, és utána következik valami merőben új. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy igazam lett. Megérkezett az ultrahangos kavitációs zsírbontás.

 

Talán mondani sem kell, hogy szerelem volt első látásra.

Mi volt az a döbbenetes újdonság, amire eddig egyetlen elektrokozmetikai módszer sem volt képes?

Ultrahangos kavitációs zsírbontás segítségével nem csak a zsírraktárak tudtuk kiüríteni, hanem a zsírleszíváshoz hasonlóan a zsírsejtek számát is csökkenteni tudtuk. Minden műtéti kockázat nélkül. Az eredmények döbbenetesen jók voltak. Az egyéni „csúcsom”, amire nagyon büszke vagyok, hogy volt olyan vendég, akinek az első kezelésnél tíz centit csökkent a kerülete. Ami lássuk be, csodálatos eredmény. Mindez úgy, hogy még el sem hagyta a kozmetikát. Azonnal mérhető csodálatos eredmények. Kell ennél még több? Van még hova tovább fejlődni?

 

Ezek a kérdések foglalkoztattak, de közben úgy éreztem, hogy hátradőlhetek, és egy ideig „nyugalom” lesz.

 

Tévedtem.

 

Egy Kolléganőmnek köszönhetem, hogy egy fórum privát levelezésében megkérdezte tőlem, hogy hallottam-e már, a cryolipolysisről. Nem, nem hallottam, és bevallom, hogy nem is akartam annyira hallani róla. Zsírfagyasztás, kell ez nekem?

 

Igen, kellett. Először csak információkat gyűjtöttem, de közben kiderült, hogy „nem eszik olyan forrón a kását”.

 

A zsírfagyasztás nem is olyan ijesztő, mint amilyennek látszik. Arról nem is beszélve, hogy az egyetlen zsírbontó kezelés, amit amerikai plasztikai sebészek is elismernek, és alkalmaznak is. A második olyan elektrokozmetikai zsírbontó kezelés, ami képes a zsírsejtek számának csökkentésére is.

 

Kellett nekem kihívás? Akkor most megkaptam.

 

Eddig négy “zsírfagyasztó géppel” dolgoztam. Az elsőről csak azért írok, hogy másoknak megmutassam, hogy melyik gép látszik csak zsírfagyasztó gépnek, de valójában nem az.

 

Az a bizonyos gép, amikor megérkezett és végeztünk vele egy próbakezelést úgy látszott, hogy minden rendben van vele. Áthívtam egy ismerősömet, hogy teszteljük a gépet. A kezelés végén döbbenten tapasztaltam, hogy a kezelőfej nem hideg, hanem nagyon meleg. A fagyásgátló kendőnek „köszönhettem”, hogy nem égettem meg az ismerősöm bőrét. Természetesen azonnal telefonáltam, elvitték a gépet. Másnap tudtam meg, hogy „egy kis gond” van vele. Annyira vékonyak a csövek benne, amin a hűtőfolyadék áramlik, hogy nem tudja a kezelőfejet hűteni megfelelően. Megoldották, visszakaptam a gépet. Mivel egy nekik nem volt lehetőségük kipróbálni megkértem az Anyukámat, hogy rajta tesztelhessem. Rövid idő után jelezte, hogy meleg a kezelőfej. Újból telefonáltam, és megint elvitték a gépet. Most kicsit több idő telt el, amikor megtudtam, hogy nem csak gyártási hibás a gép, hanem a konstrukcióval is, komoly gondok vannak. Konkrétan a keringető szivattyú akkora benne, mint az autókban, ami a szélvédőre juttatja az ablakmosó folyadékot. Számomra megdöbbentő volt, hogy ezt a gépet zsírfagyasztó gépnek nevezték. Gyors döntésre volt szükség, és gép cserére. A gépen volt egy ultrahangos kavitációs zsírbontó fej is, és a használati utasításban, az szerepelt, hogy a gépet úgy kell használni, hogy egy alkalommal először kavitációs zsírbontást kell végezni, utána meg zsírfagyasztást.

 

Eszem ágában sem volt így használni a gépet, de elgondolkoztatott. Mivel ennek a két kezelésnek (már ha tényleg azok) olyan erős zsírbontó hatásuk van, hogy komoly problémát okozhat együtt alkalmazni őket.

 

Nem volt más lehetőség, gépet kellett váltani.

 

Azért, hogy ne legyen annyira egyszerű az élet a második géphez sem volt kielégítő a használati utasítás. Oktatásról nem beszélhettünk, mert nem volt, aki oktasson. Innen szép nyerni gondoltam, és felhívtam több vendégemet, és elmondtam, hogy itt van ez a gép, de szükségem lenne gyakorlati tapasztalatokra, és kezelési eredményekre. A gép jó, és biztonságos, de nem tudom, hogy milyen zsírvastagságnál, hány fokon optimális kezelni. Érdemes-e egy alkalommal többször felhelyezni a kezelőfejet, hatékonyabb lesz-e úgy a kezelés. Nem szeretném ragozni, több mint ötven kezelést végeztem különböző nemű, korú és problémájú vendégen. Természetesen nem fizettek a kezelésekért, és ezzel is gond volt. Mivel tapasztalat, hogy ha valaki nem fizet ki egy zsírbontó kezelést, akkor nem is veszi komolyan. A pozitív eredmény számomra az volt, hogy választ kaptam a gép kezelésével kapcsolatos kérdéseimre. A negatív pedig az, hogy mivel a vendégek nem érezték azt, hogy ha már fizettek valamiért, akkor be is tartják a feltételeket, mert különben a pénzük bánja. Sajnos ez a legtöbbször így működik, de nem lettek kiemelkedő eredmények, amit dokumentálhattam volna.

 

Ekkor én a zsírfagyasztással párhuzamosan végeztem kavitációs zsírbontást is. Volt olyan vendég, akinél a kavitációs zsírbontás nem hozta a várt eredményt, mert nem tudta betartani a szigorúbb szabályokat. A kezelés után mért kerület csökkenés nem maradt meg, mert nem itta meg a napi minimum három liter vizet szigorúan. Végeztem rajta egy zsírfagyasztást, és néhány hónap múlva a felesége hívott fel telefonon, hogy szeretne jönni egy konzultációra, mert a férjének az egy zsírfagyasztástól eltűnt a hasán lévő felesleg.

 

Közben több olyan visszajelzést kaptam, hogy egy zsírfagyasztás után, étkezére való fokozott odafigyelés mellett (nem éhezés, csak csökkentett szénhidrát bevitel) 2-3 hónap alatt 7-8 kiló feleslegtől szabadultak meg vendégek.

 

Kavitációs zsírbontásnál van egy fényképsorozatom, ott 16 kezeléssel tudtunk elérni 7,5 kilós fogyást.

A vendégek ideje komoly érték, és azzal, hogy nem kellett annyira szigorúan figyelni a folyadék bevitelre könnyebben értük el azokat az eredményeket zsírfagyasztással, mint korábban kavitációs zsírbontással. Arról nem is beszélve, hogy ár érték arányban kiderült, hogy a zsírfagyasztás az olcsóbb a vendégek számára.

 

Három és fél éve nem végzek már kavitációs zsírbontást. A zsírfagyasztás teljesen átvette a helyét nálam a vendégek nagy örömére. Mivel így messzebb élők is el tudnak jönni hozzám. Sokszor ez külföldön élő vendégeket jelent.

 

A két legdöbbenetesebb eredményem, hogy az egyik hölgy 60 kilót fogyott, nem tudtuk folytatni, de így is nagyon büszke vagyok rá. Hálás vagyok neki, hogy betartotta az utasításaimat, és ennyire megbízott bennem. A másik eredmény 1 hónap alatt, egy kezeléssel 10 kilós fogyás. Sok ilyen sikertörténetet szeretnék még megélni. Itt igazán nem is a nagy számok a legfontosabbak, hanem az, hogy akár még ez is lehetséges.

 

Nagy kihívás a zsírfagyasztásról szóló negatív történeteket ellensúlyozni. Amik sajnos igazak. Ma Magyarországon sok szépülni vágyó vendégnek okoznak fagyási (égési) sérülést. Soha nem a zsírfagyasztás a hibás. A tudatosság nagyon fontos a választásnál. Az olcsó árnak gyanúsnak kellene lenni, de pont ez, ami sokszor a legvonzóbb. Utána pedig jön a „fekete leves”.

 

Már írtam egy 7 részes blog bejegyzés sorozatot, hogy mire érdemes figyelni, amikor valaki szépségszalont választ. Érdemes a döntés meghozása előtt felkészülni, és „levizsgáztatni” a helyet, amire a választása esett.

 

Bárányos Zsuzsa

Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

06/20-396-1953

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: