Tovább a tartalomra
szeptember 30, 2015 / baranyoszsuzsa

Hogyan kerül a csizma a kozmetikába?

Elsőre nagyon egyszerűnek látszik a kérdésre a válasz. Természetesen két lábon, télen a vendég csizmában érkezik és távozik is. Jó esetben, a sajátjában.

Pillanatnyilag a legjobb történet, ami tényleg megtörtént jó pár éve. Azóta is nagyokat nevetünk rajta, amikor benne voltam, inkább sírni lett volna kedvem.

Mivel ma a Mária a leggyakoribb női keresztnév, és a második helyezett az Erzsébet, ezeket a neveket fogom használni.

Mária egy hetven feletti vendégem volt már a történet idejében. Egy téli napon megérkezett hozzám, csizmája helyett kényelmes papucsot kapott, mint mindenki. Nagyon fáradt volt. Akkor még előfordult olyan, hogy két vendég egyszerre szépült nálam. Mária egy gépi kezelésre érkezett. Kényelmesen elhelyezkedett az ágyon, a puha meleg takaró és a fáradtsága is közbejátszott abban, hogy elaludt. Én mindig nagyon örülök, amikor egy vendég ennyire el tud lazulni nálam, és megtisztel a bizalmával, hogy elmer aludni. Lehet, nem tűnik akkora kiváltságnak, pedig az.

Mária még csak pihent, amikor megérkezett Erzsébet. Nagyon jót beszélgettünk, kettőnk duruzsolása is segített abban valószínűleg, hogy a másik vendég álomba szenderült. Amikor csörgött az óra, jelezve a kezelése végét még nem tért teljesen magához. Akkor ezt nem vettem észre.

Egy óra múlva Erzsébet távozni készült. Mondta nekem, hogy nincs meg a csizmája. Álltam vele szemben és nem értettem a helyzetet. Meg is mondtam neki. Itt vagy te, és itt van két csizma. Ezek nem az én csizmáim, válaszolta.
Fogtam a telefont, és Máriát hívtam. Mondtam neki, hogy elvitted a másik vendég csizmáit. Akkor azért nyomott, hallottam a meglepődést a hangjában. Konkrétan a negyvenes lábú vendégem elment a harminckilences csizmában, ami magas sarkú volt az ő laposa helyett. A döbbenetes, hogy észre sem vette.

Gyors megoldást kellett találnunk. Erzsébet a gyerekeiért még sem mehetett mezítláb. Ráadásul a tanítás végéig vészesen fogyott az idő. Elmegyek a csizmáiért, de akkor már egy órányi távolságra voltak valaki más lábán. Szerencsére nagyon rugalmasan állt a helyzethez. Felvette a negyvenes csizmát, ami még a kevésbé kellemetlen változat mintha kisebb lett volna a lábánál. Megbeszéltük, hogy mindenki hazamegy, és felveszi egy másik, saját csizmáját. Két nap múlva pedig mind a két pár téli lábbelit visszakapja a jogos tulajdonosa.

Szerencsésen sikerült levezényelni a nem túl kellemes helyzetet. Utána azon gondolkoztam, hogy az ajtóban táska, sapka, és cipő ellenőrzést fogok ezek után tartani. Konkrétan az óvodában éreztem magam. Felnőtt emberek általában nem viszik el a másik ruhaneműit, de a fáradtság nagyúr. Felülír ilyen egyszerűnek látszó dolgokat.

Azóta is nevetve mesélem a vendégeknek, hogy mi történt. Már évek óta csak egy vendég van nálam egyszerre, ezért még hasonló helyzet sem alakulhat ki. Telefonokra nagyon vigyázunk, mert már szaladtam többször vendég után kezemben a telefonjával. Minden esetben még integettek is, és kellett néhány másodperc, amikor hallottam a fék csikorgását. Tolatott vissza a vendég az autójával. Ez az én telefonom? Hangzott a kérdés. Nem az enyémet hoztam ki megmutatni. Ilyenkor a legrosszabb, hogy még fel sem tudom hívni, hogy nálam van a telefonja.

Nagy öröm számomra, hogy ilyen kedves, jó fej vendégeim vannak. Még a kevésbé kellemes, váratlan szituációkat is segítenek megoldani. Utána pedig sokszor nevetünk a történteken még évekkel később is.

(kép forrás: divany.hu)

Érezze Magát jól a bőrében!
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője
06/20-396-1953

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: