Tovább a tartalomra
december 28, 2014 / baranyoszsuzsa

Kulcsár Edina egy mai modern mese hősnője

Pont ma két hete, hogy Kulcsár Edina a Miss World 2014 londoni döntőjében második helyezést ért el. Ráadásul ő lett Miss Europa is. Ilyen eredményt, sőt még ehhez hasonlót sem tudott eddig magyar lány felmutatni.

Miért csak most írok erről?

Egyszerű. Időre volt szükségem, hogy felfogjam. Talán most sem sikerült igazán.

Tavaly decemberben írtam egy blog bejegyzést. Abban is Edina szerepel, és egy második helyezés, és persze egy szépségverseny. Más közös nincs. Akkor szomorúan vettem tudomásul, hogy nem a legszebb lány fejére került a korona. Nem fogok belemenni a részletekbe. Valamiért így kellett történnie.

A júliusi győzelemhez lehet, hogy ezen keresztül vezetett csak út.

Már az is csodálatos eredmény, hogy Edina Miss World Hungary 2014 lett. Nem tudtam tovább gondolni. Kimegy majd Londonba, és a nagyon komoly felkészülés után, a lehető legjobb eredményt éri majd el. Jobbat, mint eddig bárki.

Az eddigi legjobb eredményt Szunai Linda érte el, huszonnyolcadik lett.

Linda eredményét figyelembe véve már a legszebb húszba való bekerülés is az eddigi legjobb eredmény lehetett volna.

Mivel én nem az idei szépségkirálynő választással kapcsolatban ismertem meg Edinát, és élesen él bennem a kép, amikor Edina Anyukája előttem is felvetette a Miss World 2014-en való indulás gondolatát. Mindez még tavaly történt. Edina akkor még elutasította a gondolatot, igaz, hogy ez a tavaly decemberi másik, kevésbé rangos verseny előtt történt.

A győzteseket az különbözteti a vesztesektől, hogy ők képesek „felállni”, és újból összeszedni minden erejüket, és nem adják fel soha.

Örültem, amikor megtudtam, hogy Edina úgy döntött indul idén a Miss World Hungaryn. Mivel december 23.-án lett 24 éves, ez volt számára az utolsó lehetőség a korhatár miatt, és ő élt vele.

Láttam a hihetetlen erőfeszítéseit, az akaratát, ami átsegítette minden akadályon. Reméltük, hogy győzhet, és az ő álma is valóra válik.

Emlékszem az eredményhirdetésre. Magamban mondtam a lányok nevét, akiknek a legszebb hatból először a harmadik helyezés szántam, utána a második helyezést, és számomra is megdöbbentő módon, de az ő nevük hangzott el. Ekkor számomra „nagyon” hosszú szünet következett. Egy pillanatra felvillant az a gondolat, hogy lehetséges, hogy Edina nincs benne az első három helyezésben. Gyorsan elhessegettem ezt a nem túl kellemes gondolatot, és újból Edinára koncentráltam. Ekkor mondták ki a nevét. Van olyan, amikor nagyon szeretnénk valamit, de amikor megtörténik még felfogni sem tudjuk. Így jártam én is. Kulcsár Edina Magyarország Szépe.

 

A felkészülési idő a Világ versenyre nagyon gyorsan elrepült. Több online szavazási lehetőség volt, ahol Edina torony magasan vezetett. Végre összefogott ez a pici ország. Később volt olyan szavazás, ahol a „semmiből” jöttek fel lányok, olyan szavazatszámokkal, hogy csak néztem. Reméltem, hogy Edina túl tud ezen is lépni.

Közvetlenül a verseny előtt volt egy különleges szavazási lehetőség. Itt is Edina vezetett, de az én „okos telefonomról” kiderült, hogy buta, mert nem tudtam róla szavazni, sőt táblagépemről sem. Eleve furcsa volt számomra, hogy csak androidról lehet.

Az utolsó percig kétséges volt számomra, hogy láthatom-e a versenyt, mivel egy magyar TV csatorna sem közvetítette.

Végül ott ültem a gép előtt, és a képernyőre tapadt a tekintetem. Figyeltem, hogy a sok lány között mikor pillanthatom meg Edinát.

A verseny végén felgyorsultak az események. Edina bekerül a TOP 50-be, a TOP 20-ba, a TOP 10-be, a TOP 5-be. Van még ennél tovább? Volt. Első udvarhölgyként, és mint kicsit később kiderült, hogy Miss Europaként
történelmet írt.

 

 

Soha magyar lány még ilyen eredményt nem ért el.

„Ez a legjobb helyezés, amit el lehet érni”- nyilatkozta Edina.

 

 

Köszönöm szépen Edina, hogy megmutattad, a magyar lányok a legszebbek!

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: