Tovább a tartalomra
november 9, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás kérdések

Zsírfagyasztás, és a leggyakoribb kérdések, plusz, amiket senki sem mer megkérdezni

Leggyakoribb kérdések a zsírfagyasztással kapcsolatban:

1. Érdemes-e megvásárolni az XY szépségszalon zsírfagyasztás kuponját?
2. Tényleg működik a zsírfagyasztás, nemcsak átverés az egész?
3. Szabad-e kezelni kötény hasat zsírfagyasztással?
4. Mennyi ideig tart ideális esetben egy zsírfagyasztás?
5. A zsírfagyasztás biztonságos?
6. Zsírfagyasztást bárki végezhet?
7. A zsírfagyasztás fájdalmas?

A zsírfagyasztással kapcsolatos kérdések, amiket senki sem mer megkérdezni:

1. Vásároltam egy kupont, amiben egy alkalommal volt zsírfagyasztás, kavitációs zsírbontás, és lézeres zsírbontás is többek között. Miért nem csökkentek a zsírpárnáim 3 alkalom után sem?
2. Zsírfagyasztás után továbbra is a korábbi kedvenc ételeimet fogyasztottam, és a mennyiségüket sem csökkentettem. Nekem azt mondták, hogy a zsírfagyasztás így is működik. Miért nem fogytam?
3. Zsírfagyasztáson voltam, 4 területet kezeltek 30 perc alatt. Miért nincs eredmény?
4. Zsírfagyasztás előtt és után, miért nem készült rólam fénykép? Arról nem is beszélve, hogy a fagyasztott testrészem kerületét sem mérték meg. Nem tudhatom az eredményeket?
5. Zsírfagyasztásnak vannak kizáró okai? Tőlem nem kérdeztek semmit. Rám tették a kezelőfejet, később levették. Akkor a zsírfagyasztás bárkinek elvégezhető?
6. Zsírfagyasztás után kellett volna 3 liter folyadékot inni?
7. Zsírfagyasztás végén nagyon fájt a helye. A szépségszalonban azt mondták, hogy hideg allergia. Mivel négy területen kezeltek egy alkalommal, lehetséges, hogy csak egytenyérnyi területen van hideg allergiám? A szépségszalonban nem kaptam segítséget, ezért orvoshoz fordultam. Másodfokú égési sérülést állapított meg. A zsírfagyasztás következtében kialakult égési sérülésem kezelési költségeit kinek kellene kifizetni?

Ebből a sok kérdésből is látszik, hogy nagy a zűrzavar a zsírfagyasztással kapcsolatban a fejekben. Sajnos mivel az utóbbi hét kérdést (amiket senki sem mer megkérdezni) konkrétan nekem tették fel privát levélben, itt az idő, hogy nyilvánosan is válaszoljak rájuk.

A zsírfagyasztással nincs semmi baj, de akkor mi az oka ennyi bizonytalanságnak?
Elsősorban az információ hiány.

Akkor vegyük sorba, és lerántom a leplet a zsírfagyasztás körüli titkokról.

1. Érdemes-e megvásárolni az XY szépségszalon zsírfagyasztás kuponját?

Több információra van szükség ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni lehessen. Mégis a leggyakrabban feltett kérdés a zsírfagyasztással kapcsolatban.

Miért is?

A zsírfagyasztás kupon kifejezésen van a hangsúly. Általában itt egy 80 vagy 90%-nál nagyobb kedvezmény nagyon csábító a vendégek számára.

Mire figyeljenek, ha zsírfagyasztó kupont vásárolnak?

1.1 Ne legyen más zsírbontó kezeléssel kombinálva!

Láttam olyan zsírfagyasztás kupont, ahol 10 perc kavitációs zsírbontás után 10 perc zsírfagyasztás következett.
Ilyen kupont lehetőleg ne vásároljanak meg.

A másik típus, ahol akár 7 fajta kezelést is végeznek 60-70 perc alatt.

1.2 Túl rövid kezelési idő a zsírfagyasztásnál.

Akár abban a formában is, hogy több felhelyezést végeznek egy alkalommal. 4 felhelyezés 30 perc kezelési idővel. Érdemes ilyenkor számolni, hogy akkor meddig is tart egy felhelyezés.

1.3 Egyen kezelési idő a zsírfagyasztásnál

Mindenkinek 20 vagy 30 perc egy felhelyezés.
Nincs személyre szabva a zsírfagyasztás. A vendégek zsírvastagságától függ a fagyasztási szakasz, de ezt még megelőzi egy hűtési szakasz, ami még egy vendégnél is alkalmanként is változó lehet.

1.4 Milyen zsírfagyasztó géppel végzik a zsírfagyasztást?

Jó esetben a zsírfagyasztó gép neve, és fényképe is szerepel, ha nem is a kuponon, de a szépségszalon honlapján.
Abban az estben, ha a szépségszalon nem büszke a zsírfagyasztó gépére gondolkozzunk el azon, hogy rájuk bízzuk magunkat.

1.5 Van-e személyes konzultáció a zsírfagyasztás előtt?

Ki kell, hogy derüljön, hogy a problémánkra megoldás-e a zsírfagyasztás.
Nincs-e kizáró oka a zsírfagyasztásnak?

Különben, ha már megvásároltuk a kupont, és csak ezután derül ki, hogy nem alkalmazható a zsírfagyasztás, akkor mi fog történni?

2. Tényleg működik a zsírfagyasztás, nemcsak átverés az egész?

Sajnos általában olyan vendégek teszik fel ezt a kérdést, akik nem tájékozódtak a zsírfagyasztással kapcsolatban. Szörnyű még leírni is, de legtöbben kuponnal próbálták ki a zsírfagyasztást.

Nincs semmi veszve. Ezt hívom én tanuló pénznek. Igaz, hogy egy ilyen vendéget már nem könnyű meggyőzni arról, hogy tényleg működik a zsírfagyasztás. Általában ha végigkérdezzük korábbi tapasztalatairól, és rávilágítunk arra, hogy akkor mi volt a hiba, a vendégek is belátják, hogy csak rossz helyen jártak korábban. Természetesen ezután a zsírfagyasztásnak tényleg a megbeszéltek szerint kell történnie. Még sokkal nagyobb odafigyeléssel részünkről.

3. Szabad-e kötény hasat kezelni zsírfagyasztással?

A legfontosabb, hogy tisztázzuk, hogy tényleg kötény hasról van-e szó. Abban az esetben, ha csak csüngő bőr van, és zsír nincs benne, természetesen nincs értelme a zsírfagyasztásnak. Különben is arra nem megoldás.

Legtöbbször csak kicsit megereszkedett hasról van szó. Ilyenkor érdemes először a kötőszövetet regenerálni elektrokozmetikai kezelésekkel, és utána megszabadulni a zavaró zsírpárnától zsírfagyasztással.

4. Mennyi ideig tart ideális esetben a zsírfagyasztás?

Most csak egy felhelyezésről beszéljünk. Természetesen több felhelyezésnél, amit én nem szoktam javasolni, fel kell szorozni az időt a felhelyezések számával.

Amikor felkerül a vendég kezelt testrészére a fagyásgátló kendő, akkor a zsírszövetnek van egy hőmérséklete (a testhőmérséklettel megegyezően). A zsírfagyasztó gép kezelőfeje a vákuum segítségével magába szívja a kezelt zsírszövetet, és kontrollált hűtéssel elkezdi hűteni. A zsírvastagságnak megfelelő hőmérsékletet csak fokozatosan tudja a zsírszövet elérni. Mivel a szervezet a hűtést energia megvonásként éli meg ,és küzd ellene.

Amikor elérjük a zsírszövet az előre beállított hőmérsékletet, akkor indul a zsírfagyasztás igazi része. Minőségi gépek csak ezt az időt számolják kezelési időnek, és nem mossák össze a hűtési idővel.

A hűtési idő változó, még ha ugyanarra a hőmérsékletre hűtjük, ugyanazt a vendéget is. A szervezet nem gép, nem ugyanúgy reagál mindig. Elég, ha késésben van a vendég, és idegesen érkezik.

Összefoglalva a zsírfagyasztás hossza csak megközelítőleg adható meg, nem egy pontos szám. Ráadásul vendégenként biztos, hogy változó. Kivéve, ha alapból, csak ugyanolyan zsírvastagságú vendégek járnak egy szépségszalonba, és ugyanazt a testrészüket kezeltetik csak. Arról még nem is beszéltünk, hogy nem mindegy, hogy a vendég egy klímás autóból szál ki, vagy tömegközlekedéssel érkezik.

5. A zsírfagyasztás biztonságos?

Igen.

A kérdés is abszurdnak tűnik, de sajnos a negatív tapasztalatok szülték.

Nagyon fontos a fagyásgátló kendő használata. Sajnos erre fel kell hívni a figyelmet, mert vannak szépségszalonok, ahol csak valami hasonlót használnak. Az ilyen fajta „takarékosság” fagyási sérüléseket okozhat.

6. Zsírfagyasztást bárki végezhet?

Sajnos igen.

Nincs kozmetikusi, elektrokozmetikusi végzettséghez kötve.

A forgalmazók ez gyakran még hangoztatják is.

A veszélyt nem a zsírfagyasztásban, hanem a tudatlanságban látom.

7. A zsírfagyasztás fájdalmas?

Nem. Legalább is nem szabad annak lennie.

Abban az esetben, ha vendégként zsírfagyasztás közben fájdalmat tapasztal, állíttassa le a kezelést azonnal.
A gondot az okozhatja, hogy a nem jó minőségű zsírfagyasztó gépeknél a vákuum nem állítható. Ezért az egész kezelés egy vákuum erősségen történik.

Most következnek azok a kérdések, amiket nyilvánosan nem mernek megkérdezni.

1.Vásároltam egy kupont, amiben egy alkalommal volt zsírfagyasztás, kavitációs zsírbontás, és lézeres zsírbontás is többek között. Miért nem csökkentek a zsírpárnáim 3 alkalom után sem?

Konkrétan betiltanám, hogy zsírfagyasztás után 4 héten belül kavitációs zsírbontást végezzenek egy vendégen.

Akkor, hogy lehet ezt egy alkalommal.

Szerencsére, vagy nem, ezt mindenki döntse el maga, ezek a gépek nem képesek ezekre a kezelésekre. Arról nem is beszélve, hogy a kezelési idővel is gond van. Egy kis ízelítőre is kevés.

Még mindig jobb, ha a vendég a pénzét veszíti el egy rossz választás miatt, mintha kórházba kerülne. Mivel még senkinek nem lett egészségügyi problémája ilyen kezelésektől, egyértelmű, hogy nem minőségi gépekről van szó. Különben elképzelhetetlen lenne ezeket a kezeléseket így kombinálni.

2.  Zsírfagyasztás után továbbra is a korábbi kedvenc ételeimet fogyasztottam, és a mennyiségüket sem csökkentettem. Nekem azt mondták, hogy a zsírfagyasztás így is működik. Miért nem fogytam?

Most azt is válaszolhatnám, hogy fogyott csak nem vette észre, mert a hízása ellensúlyozta.

A zsírfagyasztás nem varázslat, ha továbbra is több energiát visz be a szervezetébe, mint amennyit elhasznál hízni fog.

Sajnos nem jól tájékoztatták.

Meg kell változtatni az étrendjét, annak mennyiségét. Különben újból hízni fog.

3. Zsírfagyasztáson voltam, 4 területet kezeltek 30 perc alatt. Miért nincs eredmény?

Számoljunk csak. 30 perc 4 felhelyezésre, ez területenként 7,5 perc kezelési időt jelent.
Zsírfagyasztáshoz ez nagyon kevés, ezért nem volt eredmény.

4. Zsírfagyasztás előtt és után, miért nem készült rólam fénykép? Arról nem is beszélve, hogy a fagyasztott testrészem kerületét sem mérték meg. Nem tudhatom az eredményeket?

Az illetékes szépségszalonban lenne érdemes feltenni ezeket a kérdéseket.

Szerintem fontos a fénykép, és a mérés is. A vendég, és a szépségszalon szempontjából is.

5. Zsírfagyasztásnak vannak kizáró okai? Tőlem nem kérdeztek semmit. Rám tették a kezelőfejet, később levették. Akkor a zsírfagyasztás bárkinek elvégezhető?

A zsírfagyasztásnak elég sok kizáró oka van. Önnél hibát követtek el, hogy nem kérdezték ki alaposan ezekkel kapcsolatban. Sőt ezt még dokumentálni is kell zsírfagyasztás előtt. Egy beleegyező nyilatkozatot kell kitöltenie minden vendégnek, amiben elismeri, hogy az ott felsorolt betegségekben nem szenved.

6. Zsírfagyasztás után kellett volna 3 liter folyadékot inni?

Igen.

Nagyon fontos a zsírfagyasztás után az emelt folyadék bevitel.

Ennek segítségével ürül ki a nyirokkeringésen keresztül az immunrendszer falósejtjei által eltakarított elhalt zsírsejtek maradványai.

7. Zsírfagyasztás végén nagyon fájt a helye. A szépségszalonban azt mondták, hogy hideg allergia. Mivel négy területen kezeltek egy alkalommal, lehetséges, hogy csak egytenyérnyi területen van hideg allergiám? A szépségszalonban nem kaptam segítséget, ezért orvoshoz fordultam. Másodfokú égési sérülést állapított meg. A zsírfagyasztás következtében kialakult égési sérülésem kezelési költségeit kinek kellene kifizetni?

A hideg allergiának mások a tünetei. Különben is Önnek van egy orvosi papírja. Érdemes lenne ezt megmutatnia a szépségszalon tulajdonosának. Remélhetőleg ettől kezdve nem lesz kérdéses, hogy ki fizeti a kezelésének költségeit.

Nagyon sajnálom azt, ami Önnel történt.

Remélem, hogy mindenki megtalálta a kérdéseire a választ. Ellenkező esetben várom őket.

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: