Tovább a tartalomra
október 5, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, és a hét főbűn, amit elkövetnek szépségszalonok VI.

Mégis kinek a teste?

Mindig nagyon érdekes helyzet még ennyi év után is, amikor új vendég keres meg. Általában telefonhívás az első lépés. Sokszor már ott kialakul egy összhang, és egy jót beszélgetünk. Utána a személyes találkozásnál elkerülhetetlen a kérés, hogy megmutatnád. Vannak esetek, amikor ez nagyon könnyen megy, de volt már olyan vendég, akinél nem volt egyszerű rávenne, hogy egy futópillantást vethessek a hasára. Talán a legaranyosabb történet, amikor egy férfi vendéget kértem meg, hogy vetkőzzön le, és ő azt válaszolta, hogy neki így nem megy, beszélgessünk előtte egy kicsit. Tényleg beszélgettem vele, de nem álltam meg nevetés nélkül.
Tiszteletben kell tartani, hogy mindenki máshogy viszonyul a saját testéhez, és van, aki nehezen szabadul meg a ruháitól. Általában nem a tökéletes testű vendégek veszik igénybe a zsírfagyasztást, bár erre is volt már példa. A legmeglepőbb, hogy róla volt a legnehezebb levarázsolni a ruhát.
Sok szépségszalonban a kabinrendszer nem, vagy csak részben működik. Volt olyan vendégem, aki elmesélte, hogy a szalonban, ahová korábban járt, egyszerre 4-5 vendég is volt. Egymás előtt kellett levetkőzniük, és még bizonyos kezelések is egy térben történtek. Ezzel teljesen kizárta a szalon a pihenés lehetőségét, mert az egyik vendég nem túl pozitív életét kellett mindenkinek hallgatnia.
Mondhatjuk, hogy ezek apró kellemetlenségek, de egy szolgáltatásban szerintem nem engedhetőek meg. Sok helyen ezt máshogy gondolják. A gond az, hogy a legtöbb vendég nincs is tisztába azzal, hogy neki lehet arra igénye, hogy csendben, zavartalanul pihenhessen zsírfagyasztás közben.
Ennél, már sokkal nagyobb hiba, amikor a vendég fájdalomról panaszkodik, és a kezelő ezt annyival intézi el, hogy ezt ki kell bírni. Jó kérdés, hogy tisztába van-e azzal, hogy náluk mit érez a vendég kezelés közben.
Miért fájhat egyáltalán egy zsírfagyasztás?
Sajnos a nem minőségi gépeknél nem állítható a vákuum. Ez azt jelenti, hogy a teljes vákuum erősséggel képes csak a gép kezelni. Mivel a hűtés megkezdésénél még az érzőidegek nem veszítették el hideg hatására az érzékelést átmenetileg, így nagyon fájdalmas lesz a kezelés. Nem a zsírfagyasztás fáj, hanem a vákuum.
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Nem árt előre érdeklődni, hogy állítható-e a vákuum erőssége. Általában a válasz az lesz, hogy igen, de a puding próbája az evés. Abban a pillanatban, amikor fájdalmat érzékel, azonnal állíttassa le a kezelést!
Ne foglalkozzon a kifogásokkal, hogy nem is fájhat annyira, vagy, hogy csak rövid ideig fájdalmas, mert utána megszokja. Mivel nincsenek mazohista hajlamai, nem kell, hogy részt vegyen egy olyan kezelésben, ami fájdalmas Önnek.
Azt a lehetőséget, hogy nem használnak fagyásgátló kendőt, vagy azt valami mással próbálják kihelyettesíteni, már meg sem szeretném említeni, de sajnos mivel ezzel kapcsolatban többen kerestek meg, nem tehetem.
Ragaszkodni kell hozzá, hogy Ön előtt nyissák ki az egyenként csomagolt egyszer használatos kendőket. Nem jó ha mással helyettesítik. A szalon spórolásával az Ön testi épségét kockáztatja. Senki sem fogja megvédeni az érdekeit. Utólag egy maradandó károsodással már nem tud sokat tenni. Előzze meg!

(kép forrás: https://www.reddit.com/…/the_new_header_image_for_dd5e_is…/…)
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: