Tovább a tartalomra
szeptember 21, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, és a hét fűbűn, amit elkövetnek szépségszalonok IV.

Zsírfagyasztás, és a négyes számú főbűn

Tudatlanság ára

Nem is gondolnák, hogy a tudatlanságnak milyen pusztító ereje van. Különben pedig kinek nem szabad tudatlannak lennie? Amikor a vendég egy „szakemberhez” fordul, akkor úgy érzi, hogy neki ehhez nem kell értenie, mert pont azért megy valaki olyanhoz, akinek az a dolga. Ráadásul még a vendég a kérdéseire is választ szeretne kapni.
Az első, ami tudomásul kell venni, hogy ma már az, hogy valaki folytat egy tevékenységet, sajnos nem jelenti azt, hogy ért is hozzá. Lehet, hogy megdöbbentő lesz, de a zsírfagyasztáshoz nem kérnek végzettséget, sőt több forgalmazó ezt hangoztatja is. Majd ők tartanak a gép megvásárlása után egy tanfolyamot, és az elég.
A gyakorlatban ez többször bebizonyosodott, hogy nem igaz.
Én is jártam olyan tanfolyamon, ahol az utolsó mondat az volt, hogy, és ezzel a gombbal kell bekapcsolni a gépet. Csak, hogy egyértelmű legyen, nem volt semmilyen gyakorlati képzés, de oklevelet kaptam róla. Arról nem is beszélve, hogy már az elméleti résznél elmondták, hogy nem kell jegyzetelni, mert a hetekkel korábban megkapott leírásban minden benne van, ami most elhangzik. Öten voltuk a tanfolyamon, négyen intenzíven jegyzeteltek, mi meg az oktatóval összemosolyogtunk, mert ő tudta, hogy csak én olvastam el az anyagot, mert tényleg minden benne volt, amit a többiek akkor leírtak.
Ennél már csak az a jobb, amikor nem volt tanfolyam, és ezt el is mondják a vendégeknek. Néhány hónapja felhívott egy úriember telefonon, hogy ő járt kavitációs zsírbontásra, de a 10 alkalomból, csak az első két alkalommal volt eredmény. Hiába faggattam, nem igazán tudtunk rájönni, hogy miért nem működött nála a kezelés. Az kiderült, hogy volt olyan alkalom, amikor az új kezelő megkérdezte tőle, a vendégtől, hogy eddig, hogy zajlottak a kezelések, mert még ő ilyet soha nem csinált, és meg sem mutatták neki. A másik fontos információ, hogy nem volt a kavitációs zsírbontás után nyirokkeringés serkentő kezelés. Mivel ezek számomra megdöbbentőek voltak, felhívtam a szalont, és érdeklődtem. A telefon többször majdnem kiesett a kezemből attól, amit hallottam. Ekkor kértem a kezelést végző kozmetikust, sajnos semmivel nem volt jobb a helyzet az ő tudásával kapcsolatban sem. Még meg is kérdeztem, hogy de hát végzett egy tanfolyamot ezzel kapcsolatban. Még jó, hogy ültem, mert közölte velem, hogy nem volt tanfolyam.
A zsírfagyasztásnál talán szerencsésnek mondható, hogy nem igazán terjedt el még. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy félnek tőle a szépségszalonok. Több olyan információ látott eddig napvilágot, hogy maradandó károsodást szenvedtek el a vendégek, itt ki kell hangsúlyoznom, hogy nem a zsírfagyasztás, hanem a kezelő tudatlansága miatt.
Ilyenkor az egyik szemem sír, a másik nevet. Tényleg ilyen szörnyű dolgoknak kell történnie ahhoz, hogy sokan elgondolkodjanak azon, hogy végezzenek zsírfagyasztást képzettség nélkül?
Kinek a hibája, hogy ma ez megtörténhet?
A vendégé nem lehet, mert ő „szakemberhez fordult. Az, hogy csak ő gondolta ezt, már nem jelent semmit.
A szakemberek hibája, csak a gond az, hogy egy frissen végzett kozmetikus a második munkanapján nem kérdőjelezheti meg a főnökét. Még abban az estben sem, ha tudja, hogy erre oka lenne, de nem tudja.
A forgalmazók ( tisztelet a kivételnek ) nem foglalkoznak a képzéssel, végre sikerült eladniuk egy gépet, a bevétel a lényeg. A képzés különben is pénzbe kerül, és nem olyan bonyolult ez, gondolják úgy, hogy ők kereskedők.
Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?
Mivel mindenki a saját bőrét viszi a vásárra, itt most szó szerint is, nagyon fontos tájékozódni.
Kaptam olyan levelet, ahol a vendég leírja, hogy ő olyan kozmetikushoz ment zsírfagyasztásra, aki hosszú évek óta kezeli az arcát. Jó jel, hogy van egy kialakult bizalom, de ilyenkor nem árt megkérdezni, hogy eddig milyen fogyasztó kozmetikai kezeléseket alkalmazott a kozmetikusa. Lehet, hogy arctisztításban nagy gyakorlata van, de zsírfagyasztásban ez nem fog segíteni. Ellenben remélhetőleg nem szeretne elveszíteni egy törzsvendéget, egy egyszeri kezeléssel.
Ennél rosszabb a helyzet, ha egy ismeretlen helyre megy valaki, ami mellett a főérv az alacsonyár. Az általam eddig ismert sérüléssel végződő zsírfagyasztások, mind ilyen szalonokban történtek.
Megkerestek már olyan problémával, hogy nagyon fájdalmas volt a kezelés, és utána a kezelőfej helyén sok hajszálér megpattant. Nem láttam volna a saját szememmel, biztos, hogy nem hiszem el.
Kinek kell kifizetnie a tudatlanság árát?
Még nem hallottam olyan esetről, ahol ezt egy szépségszalon tette volna meg. Olyat már igen, hogy hólyagos égésnél ( a fagyasztásnál is alakul ki, ha nem védik a bőrt, ami sokkal érzékenyebb a hidegre ) hidegallergiára hivatkoztak, egy olyan vendégnél, akinek több felhelyezése volt. Olyan nincs, hogy csak azon a pici területen allergiás, arról nem is beszélve, hogy nem ilyenek a tünetek, de megnyugtatták a vendéget, hogy több ilyen eset is volt már.
Megdöbbentő, hogy többszöri eset után is egy vállrándítással el van intézve az ügy.
Lehet, hogy a vendég egy életen keresztül magán hordja majd a rosszul végzett zsírfagyasztás nyomát. Ilyen esetekben ez a kezelést végző szépségszalont a legkevésbé érdekli.
Az is nagyon bosszantó, ha egy zsírfagyasztástól csak a vendég pénztárcája lesz vékonyabb, de ezeket az eseteket nézve ez a kisebbik rossz.
Nem szeretnék senkit lebeszélni a zsírfagyasztásról, csak arra kell vigyázni, hogy épp bőrrel megússza a kedves vendég.

(kép forrás: http://www.atheistmafia.com/…/stupid-bible-stories-part-21…/)

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: