Tovább a tartalomra
szeptember 14, 2014 / baranyoszsuzsa

Zsírfagyasztás, és a hét főbűn, amit elkövetnek szépségszalonok III.

Zsírfagyasztás, és a hármas számú főbűn

Az idő pénz

Zsírfagyasztással kapcsolatban már írtam arról, hogy vannak szépségszalonok (akinek nem inge, nem veszi magára), ahol az árat úgy tarják alacsonyan, hogy spórolnak az anyagon. Sajnos ez fogalmazhatok úgy is, hogy bevett szokás, és nemcsak a szépségiparban. Már eleve nagyon szomorú, de amikor spórolásnak több esetben maradandó sérülés a vége a vendég részéről, azt nem szeretném minősíteni. Az itthon forgalomba lévő zsírfagyasztó gépekről is adtam támpontokat, hogy mit érdemes megnézni a vendégnek mielőtt, engedi kezelni magát.
Különben nem csak a vendégek figyelmébe ajánlom azt a részt, hanem a kolléganőknek is segít eligazodni a különböző gépek között, ha pont vásárolni szeretnének. Amikor pénzt fektetnek be egy új eljárás bevezetésébe, érdemes tudni, hogy sajnos a forgalmazók nagy része csak a gyors profitra hajt, és nem szolgálja ki rendesen a vásárlókat.
A következő nagyon egyszerűnek tűnő kérdés a kezelés ideje. Mennyi ideig tart ideális esetben a zsírfagyasztás? Igen, megérkeztünk az egyik leggyakrabban feltett kérdéshez, és nem lehet rá ilyen egyszerűen válaszolni, pedig sok szépségszalon honlapján olvashatjuk, hogy 20, vagy 30 perc. Ilyenkor azt jut az eszembe, hogy biztosan látnoki képessége van annak, aki ezt így leírja, vagy rosszabb esetben végzi a zsírfagyasztást, de fogalma sincs a kezelés lényegéről.
Kezdjük az elején. A zsírfagyasztás során a kezelt terület zsírvastagságának megfelelő hőmérsékletre kell hűteni a zsírszövetet, és a zsírvastagságnak megfelelő ideig itt is kell tartani azt. Itt kezdődnek a gondok, amikor az egyik szépségszalon honlapján azt olvasom, hogy a zsírfagyasztás fagyasztással történő zsírbontás, és néhány mondattal lejjebb, hogy a kezelést plusz 3 fokon végezzük. Ilyenkor nem tudom, hogy ki nem beszéli itt jól a magyart, vagy csak a szövegértelmezés órákról hiányzott? Plusz fokon végzett kezelés zsírhűtésnek kellene nevezni szerintem.
Mikor megérkezett a vendég és már tudom a zsírvastagságát, akkor is csak annak az idejét tudom, hogy a fagyasztás meddig fog tartani, de, hogy mennyi idő alatt hűl le addig a zsírszövet, azt még nem, mivel vendégenként, de ugyanannál a vendégnél alkalmanként is változik. Miért gyanús az, ha előre adott időhossz van? Először is biztos, hogy olyan gép van, ami nem számolja külön a fagyasztási időt, így a zsírfagyasztás nem lesz személyre szabott, és ezért nem hatékony. Nem tudjuk, hogy a kezelési időből meddig csak hűtött a gép. Rosszabb esetben azt sem tudjuk, hogy hány fokra. Számomra komolytalannak tűnik itt zsírfagyasztásról beszélni.
Általában ezek a zsírfagyasztó kezelések, ha hívhatjuk őket így, úgy néznek ki, hogy megérkezik a vendég. Rákerül a kezelőfej és egy adott idő után, ami előre meg van határozva, leveszik a vendégről a kezelőfejet. Nagyon egyszerű ez így a kezelő részéről, szépen futószalagszerűen jöhetnek a vendégek, és mindenkivel pont ugyanazt kell csinálni, ugyanaddig tart. Pontosan egymás után be lehet írni a vendégeket, még véletlenül sincs üresjárat. A gond csak az, hogy így ennek az egésznek nincs semmi értelme.
Abban a szépségszalonban, ahol a zsírfagyasztó gépen nem állítható a fagyasztás hőmérséklete, ott szerencsejátéknak nevezhető a kezelés. Továbbá ahol nem lehet látni, hogy mennyi volt a kezelésből a tényleges fagyasztási idő, ott is csak reménykedhetünk, hogy talán lesz eredmény.
Jó esetben a zsírfagyasztás idejét mérő óra el sem indul addig, amíg a zsírszövet hőmérséklete nem érte el, az előre beállított hőmérsékletet. A vendég folyamatosan követni tudja a gép képernyőjén, hogy pont akkor hány fokos a zsírszövete.
A gond ott kezdődi, hogy a legkisebb fagyasztható zsírszövet vastagságának fagyasztási ideje is több mint 20 perc, és akkor még nem is hűtöttünk. Ilyenkor valami csoda folytán a testhőmérséklet egy pillanat alatt már mínusz értéket mutat a kezelt zsírszövetben. Gondolom, hogy ezt mindeni érti, hogy nem lehetséges.
Azért olvastam már még ennél is durvább ajánlatot egy szépségszalontól. Négy felhelyezést végeztek 30 perc alatt, ezt akárhogy is számolom 7, 5 perc felhelyezésenként.
Értem én, hogy az idő pénz, de most kinek az idejéről beszélünk? A vendég ideje drága, még drágább, ha teljesen értelmetlen kezelés miatt megy el egy szalonba, és tölt el ott bizonyos időt. Arról az időről már ne is beszéljünk, ha nem kezdik el időben a kezelést, és a vendég legalább annyit vár, mint amíg majd kezelni fogják, vagy akár többet.
A szépségszalonban dolgozó kozmetikusok ideje drága, sok költség terheli. Lehetőleg ne pazaroljuk eredménytelen kezelésekre, ezzel még a szakma jó hírét is rontva.
Sajnos nincs ingyen vacsora. Az olcsó mindig sokkal drágább, ha eredménytelen.
Kedves Vendégek, figyelem. Nem arra kell figyelni, hogy mit mondanak el egy zsírfagyasztással kapcsolatban, mert azt nagyon egyszerű megtanulni és visszamondani.
Arra kell figyelni, hogy milyen géppel történik a zsírfagyasztás, mennyi ideig tart, és mennyire biztos a kozmetikus abban, amit csinál.
Abban az esetben, ha nem kap Ön számára kielégítő válaszokat kérdéseire, álljon fel, köszönje meg és keressen egy másik szalont!
Amikor előre megmondják, hogy pontosan hány percig fog tartani a zsírfagyasztás, nézzen egy másik szalont!
Akkor, ha nem Ön előtt bontják fel a fagyásgátló kendő zacskóját, ne engedje felhelyezni a kezelőfejet a saját testi épsége érdekében!
Láttam már hólyagosra fagyasztott testrészről fényképet, nem szeretném, ha Ön küldené nekem a következőt.
Bármikor fájdalmat érez a zsírfagyasztás során, kérje, hogy fejezzék be a kezelést, mert nem szabad fájnia!
Továbbra is állítom, hogy a zsírfagyasztás biztonságos, és pillanatnyilag a leghatékonyabb kozmetikai zsírbontó eljárás, ha olyan kozmetikus végzi, aki tapasztalt, nem második napja dolgozik a szakmában, és ez az első ilyen kezelése.
Fagyásgátló kendőt kell alkalmazni, akkor is, ha drága, és tilos valami mással helyettesíteni!
A zsírfagyasztó gép ne csak annak látszódjon, hanem az is legyen.
Ne a zsírfagyasztás idején próbáljon meg spórolni a szalon, akkor sem, ha kuponozik.

(kép forrás: https://111booksfor2011.wordpress.com/…/seven-headed-dragon/)
Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa

http://www.zsirbontas-zsirfagyasztas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: