Tovább a tartalomra
január 19, 2013 / baranyoszsuzsa

Kozmetika, vagy amit akartok

Kozmetika, vagy amit akartok

A héten hallgattam egy előadást a blog írásról. Annak előnyeiről és nehézségeiről. Ott akkor határoztam el, hogy én is blogot fogok írni. Mivel ezzel a műfajjal még soha nem próbálkoztam, kedves olvasó, kérem nézze el nekem a kezdeti ügyetlenségemet. Nagyon sok mondanivalóm van és remélem, hogy olyanokhoz jut el az írásom akiknek segíteni tudok vele vagy néhány kellemes percet sikerül szereznem számukra.
A címét a bejegyzésemnek meg kell magyaráznom. Napok óta egy cím kavarog a fejemben: …, vagy amit akartok. Lehet, hogy van aki túlzásnak érzi, hogy egy nagyra becsült író által használt címét formáltam a saját ízlésemre, de a kozmetika pillanatnyi helyzetét nem tudom jobban kifejezni.
Több mint két évtizede dolgozok kozmetikusként, mindig kozmetikus akartam lenni és soha egy percre sem bántam meg, hogy az lettem. Számomra ez több mint munka, hivatás. Tudom, hogy sok kolléganőm érzi ugyanezt csak valamiért nem ragadnak tollat és nem írják le. Én most ezt megtettem.
Úgy lettem kozmetikus, hogy életemben akkor jártam először kozmetikába, amikor a sikeres felvételim után megkaptam a mesterem nevét és címét. Tizennyolc évesen akkor léptem át először egy kozmetika küszöbét. Tudtam, hogy segíteni szeretnék a hozzám forduló hölgyeknek, hogy szebbek legyenek és ennek köszönhetően jobban érezzék magukat a bőrükben. Természetesen már általános iskolás koromban boldogan nyomogattam a barátnőm pattanásait. A „boszorkány konyha” további lehetőségei már a kozmetikus iskolában és a gyakorlaton tárultak fel számomra. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az iskola befejezése után fél évvel már egy szentendrei szépségszalonban dolgozhattam és ott dőlt el későbbi sorsom.
Több mint húsz éve már fogyasztottunk, cellulitot kezeltünk, alakot formáltunk és egy olyan speciális ránctalanító technológiát alkalmaztunk amihez hasonlót facae-lifting néven így két évtizeddel később kezdenek egyre többen alkalmazni. A kezelés szempontjából különbség csak az, hogy fix elektródákkal dolgoznak ami sokkal kényelmesebb, kevesebb szaktudást igényel és nem annyira fárasztó a kozmetikus számára. Az eredményességet egy hetvenöt éves vendégemen mértem le, a kezelés sorozatról fényképes dokumentáció készült. Összehasonlítás után csak annyit tudok elmondani, hogy a hatvan perces kézi elektródás face-lifting kezelés minden korban és minden vendégnek kimagasló eredményt hoz. A fix elektródásat csak olyan esetben ajánlom amikor a bőr még nem ereszkedett meg, mert ennek a problémának a kezelésére alkalmas program nem szerepel a gép repertoárjában. Ezzel nincs semmi gond, mindent arra kell használni amire alkalmas.
Az előző bekezdéssel választ adtam a bejegyzés cím választásának okára. Még mindig a legtöbben a kozmetikát az arctisztítással, szempilla, szemöldök festéssel és gyantázással azonosítják. Amivel nincs is gond, de mivel nekem lehetőségem nyílt belekóstolni valami másba, többe ezért azóta is folyamatosan keresem az új és egyben hatékony kozmetikai eljárásokat a bőrfiatalítás és a fogyasztás, alakformálás terén. Nagyon nehéz, de izgalmas dolog egy új kezelési eljárás bevezetése. Mivel nagyon szeretem a kihívásokat és a vendégeimet ezért a folyamatos újítás elkötelezettje vagyok. Természetesen a legnagyobb elővigyázatosság és a biztonság szemelőt tartása mellett.
Mivel négy éve már abszolút nem végzek hagyományos kezeléseket, joggal tehetik fel a kérdést, hogy akkor én most kozmetikus vagyok-e. Igen, kozmetikus vagyok ízig-vérig csak a kozmetikai tudásom felhasználásával olyan kezeléseket tudok nyújtani a hozzám forduló vendégeknek amik sokszor még az ő elképzelésüket is meghaladja. Az arctisztítást azért száműztem a kezeléseim közül, mert szerintem csak kizárólag tüneti kezelés és most nem a tinik hormonális változására gondolok. Helyette olyan kezelés kombinációkkal várom a vendégeimet amik testre szabottan az ő problémájukra van összeállítva. Itt tényleg olyan gondok megoldására céloztam, mint egy heg egy fiatal nő arcán vagy stria ( fogyási, terhességi csík), ami megkeseríti a vendég életét.
A mai bejegyzést csak „étvágy gerjesztőnek” szántam az új fajta kozmetika iránt érdeklődőknek. Következő alkalommal mélyebbre ásunk az új vonal által kínált kezelések között, ahogy egy kedves vendégem fogalmazott az „elektro-szépészetben”.

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: